Emine Erdoğan, Türkiye’yi rezil etti !

Emine Erdoğan, Türkiye’yi rezil etti !

Türkiye’nin, Atina’daki Olimpiyat Oyunlarının açılış törenine katılan Emine Erdoğan’ın başörtüsü yüzünden tüm dünyaya rezil olduğu iddia edildi. İddiayı ortaya atan isim ise Türk Kalp Vakfı Başkanı..

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, 'Atina Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Başbakanın eşinin başörtülü olması nedeniyle tüm Türkiye'nin utanç duyduğunu, Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm dünyaya rezil olduğumuzu' söyledi.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e eşlerinin başörtülü olması nedeniyle ağır eleştirilerde bulundu. Atina Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Başbakanın eşinin başörtülü olması nedeniyle tüm Türkiye'nin utanç duyduğunu iddia eden Yıldırımakın, "Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm dünyaya rezil olduk" diye konuştu.

Marmaris Yalı Lions Kulübü tarafından Martı Resort Otel'de dün düzenlenen "Cumhuriyet ve Atatürk İlkeleri" konulu panelde konuşan Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, hükümete yönelik ağır ithamlarda bulundu. Hükümetin yaptığı icraatlarla, Türkiye'nin yönünü tekrar hilafete doğru çevirmek istediğini iddia eden Çetin Yıldırımakın, "ABD son zamanlarda ılımlı İslam'dan söz etmeye başladı; çünkü Türkiye'de ılımlı İslam anlayışı iktidar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün eşlerinin başı örtülü. İslam Cumhuriyeti olan Pakistan, Malezya ve Suriye devlet başkanlarının bile eşlerinin başı örtülü değil. Çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanının eşinin başının örtülü olması düşündürücüdür. Atina Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Başbakanın eşinin örtülü olması beni utandırdı. Benimle birlikte 70 milyonluk Türk milleti de bu manzaradan eminim utanç duydu. Tüm dünyanın izlediği bir organizasyonda Türkiye'nin imajı bu olmamalıydı. Biz insanların inanışlarına saygı duyuyoruz. Ancak Türkiye'yi temsil edenlerin bu şekilde hareket etmeye hakkı yok. Ülkenin Başbakanı olarak tekrardan hilafeti hortlatacak şekilde hareket etmeye hakları yok. Başlarını açmayacaklarsa, peruk taksınlar. Türkiye'yi yobaz, gerici olarak tanıtmaya ve dünyada bizi utandırmaya hakları yok" dedi.

Son zamanlarda Türkiye'de çifte standardın uygulandığını ve AB ülkelerine karşı teslimiyetçi bir politika izlendiğini de ileri süren Yıldırımakın, "Bunun en son örneği Kıbrıs'ta yaşandı. Kıbrıs halkı kandırıldı ve AB'ye peşkeş çekildi. AB referandum nedeniyle verdiği sözleri bile yerine getirmedi. Daha da önemlisi son zamanlarda ABD ve AB, Kıbrıs'ta ve uluslararası platformda Türkiye'nin daha önce kazanmış olduğu hakları bile tartışır hale getirmeye çalışıyor. Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına nasıl çuval geçirildiğini hepimiz izledik. Her zaman görevini yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, son zamanlarda nedense bazı şeylere müdahale etmekte gecikiyor. Biz Türkiye olarak buna müstahak değiliz. Biz Atatürk ilke ve inkılaplarını engellemeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Bu ilkeler birer ulusal inanç olarak ilelebet kalacaktır" diye konuştu.