ENGELLİ ASKER ADAYLARI İÇİN KINA GECESİ -BİR GÜN DE OLSA VATANİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEK 20 ENGELLİYE, ASKERE GİTMEDEN ÖNCE KINA YAKILDI

ENGELLİ ASKER ADAYLARI İÇİN KINA GECESİ     -BİR GÜN DE OLSA VATANİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEK      20 ENGELLİYE, ASKERE GİTMEDEN ÖNCE KINA YAKILDI

Bir gün de olsa vatani görevini yerine getirecek 20 engelliye, askere gitmeden önce kına yakıldı.

Bir gün de olsa vatani görevini yerine getirecek 20 engelliye, askere gitmeden önce kına yakıldı.

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneğince (TEDAY) düzenlenen kına gecesi eğlencesine, asker olacak engelliler ve ailelerinin yanı sıra davetliler katıldı.

Etimesgut Belediyesinin de desteklediği kına gecesinde, Etimesgut Kent Konseyi Orkestrası müzik dinletisi sundu.

Çalınan Ankara havalarına askere gidecek engelliler de oyunlarıyla eşlik etti.

Samet Atmaca isimli asker adayının da şiir okuduğu gecede, asker olacaklara kına yakıldığı sırada çocuklarının yanında bulunanlar göz yaşlarını tutamadı.

Bir gün askerlik yapacak Seyda Saçma'nın annesi Sezer Saçma, çok mutlu olduğunu belirterek, evlatlarını bir gün de olsa asker olarak görmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Seyda Saçma'da, "Vatana hizmetimiz bir gün değil her zamandır. Devletimiz milletimiz varolsun. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.

Anne Esengül Ağdaş da anlatılmaz bir duygu yaşadıklarını belirterek, katkısı olanlara teşekkür etti. Asker olacak Hayati Ağdaş ise bir gün de olsa vatana hizmet etmenin bir görev olduğunu belirtti. Baba Yavuz Ağdaş da yardımcı olanlara teşekkür etti.

Askere gidecekler arasında bulunan TEDAY'ın görme engelli Başkanı İlimdar Boztaş da Hava Lojistik Komutanlığı'nda askerlik yapacaklarını söyledi.

Eline kına yakılan 39 yaşındaki Boztaş, "Bir çok engelli arkadaşımızın içindeki bir ukdeydi. İstedik ki arkadaşlarımızın yaşam biçimlerine bir renk katalım. Temsili de olsa bir günlük askerlik organizasyonuna katılalım" dedi.

Askeri yetkililerle götürdüklerini ve olumlu karşılandıklarını anlatan Boztaş, "Gayet mutluyuz" diye konuştu.

Engelli 20 kişi, bir günlük askerliklerini 17 Mayıs Hava Lojistik Komutanlığında yerine getirecek.