Erdoğan’dan rehine açıklaması!

Erdoğan’dan rehine açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşünde uçakta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD’in elindeki rehinelerle ilgili “Temaslarla çözme aşamasındayız.” derken ABD basınının IŞİD Petrolü iddiasına “Adice bir yalan” cevabını verdi.

Erdoğan yaptığı açıklamalarda, IŞİD’in elinde bulunan 49 Türk vatandaşıyla ile ilgili ise “Temaslarla çözme gayretindeyiz. Tampon Bölge için TSK çalışıyor. Gerekirse uygularız.” dedi.

Erdoğan, ABD basınında çıkan Türkiye-IŞİD ile petrol ticareti yapıyor haberlerine yönelik olarak ise “Bu çok adice ve çirkin bir yalan. ABD basını asparagasta çok mahir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ABD ile ilişkilerin bozulduğuna dair iddialara,  ”ABD ile stratejik ortaklığımız devam ediyor ama insanı yardım dışında bir yardım da bulunmamız bizden beklenemez.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’daki Mülüman Kardeşler’in Türkiye gelmesine yönelik konuyla ilgili ise yaptığı açıklamada  ”Bunların Türkiye’ye gelmek gibi bir talepleri olması durumunda incelenir, bakılır. Gelmelerini engelleyecek bir sebep varsa farklı bakılır. Engel yoksa herkese gösterilen kolaylık nedir onlara da bakılır. İsim bazında sıkıntı var mı yok mu bakılır. Bu noktada yoksa, herhangi bir yabancı nasıl misafir oluyorsa onlar da gelebilir.” şeklinde konuşmasına devam etti.

Erdoğan, Bank Asya’nın durumu hakkındaki sorularıda yanıtladı.

“Bank Asya tahtası açıldı, dip yapma süreci var. Burada bir gerçeği görmek lazım. Böyle taşıma su ile değirmeni döndüremezsiniz. Bankacılığın kendine has kuralları var. Ona göre top oynamak zorundasınız. İstediği zaman vatandaş parasını çekebilmeli. Eğer vatandaş parasını çekemez hale gelirse, sermaye rasyosunda ciddi bir kapanma var demektir. BDDK’nın atması gereken adımlar var. Hangi maddeyi uygular bilemem ama benim de ülkemin birliği, dirliği için bir yere kadar işi takip edip gerekli bilgiyi almam lazım. takipteyiz. BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı. Aksi takdirde bunun sorumlusu BDDK olur.” dedi.