Erdoğan'ı bozkurtla selamladı ve...

Erdoğan'ı bozkurtla selamladı ve...

MHP'li Seyer Kayıhan, Uşak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bozkurt işareti yapınca gözaltına alındı.

Milliyetçi Hareket Parti Uşak Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Seher Kayıhan, toplu açılış törenine katılıp, halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim otobüsü geçerken bozkurt işareti yapınca Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri tarafından gözaltına alındı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne götürülen Seher Kayıhan, ifadesinin ardından sabah Cumhuriyet Savcılığı'na mevcutlu çıkarılmak üzere serbest bırakıldı.

Uşak Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Uşak Bir Eylül Stadyumu'na Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile eşi Emine Erdoğan'la birlikte halkı selamlayarak hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluş Mahallesi Cimcim Caddesi üzerindeki MHP Uşak İl Başkanlığı önünden geçtiği sırada, parti binasının camına çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bozkurt işareti yapan MHP Uşak Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Seher Kayıhan, apar topar parti binasına giren Cumhurbaşkanlığı koruma polislerini karşısında görünce şaşkına döndü. Cumhurbaşkanı'na işaretle ve sözlü olarak hakaret ettiği iddia edilen Kayıhan, 3 koruma polisi tarafından Uşak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayı haber alan MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt, parti yöneticileri ve çok sayıda partili Uşak Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde gözetim altına alınan Seher Kayıhan, ifadesinde, "Cumhurbaşkanını bozkurt işareti ile selamladım. Kendisi Uşak'a geleceği için belediye hizmetlerinin hızlandığını görünce de daha sık gelmesini istediğimi belirten bir konuşmada bulundum. Ancak, beni duymadı" dediğini aktardı. Kayıhan, ifade vermesinin ardından yarın (perşembe) mevcutlu olarak savcılğa götürülmek üzere serbest bırakıldığını da söyledi. 2 saat sonra serbest bırakılan Kayıhan, çok sayıda partili tarafından alkışlarla karşılandı.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt, MHP olarak talihsiz bir olay yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanının şehrimizi ziyaretinden sonra parti binamızın önünden geçerken parti yöneticilerimizden Seher Kayıhan'ın bozkurt işaretinden rahatsız olan koruma polisleri bir terör örgütünün hücre evini basar gibi parti binasının içerisine girerek başkanlarımızın hiçbirisi ile muhatap olmadan üyemizi alarak emniyet müdürlüğüne götürdüler. Bir Türkiye Cumhuriyeti kurallarına göre kurulmuş bir partiyiz. Bir siyasi partiye baskın yapar gibi gelip, parti mensubumuzu gözaltına alması hiçbir yasa da geçmez. Yaşanan olayı kınıyoruz. Koruma polisleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Uşak emniyetini de kınıyoruz. Biz, bir terör örgütü değiliz. Cumhurbaşkanının MHP il binasından farklı bir şekilde selamlamasının beklenmesi yanlış. Ülkücülerin bozkurt işareti ile özdeşleştiği bütün dünyaca bilinmektedir. Ülkücülerin bozkurt işareti ile cumhurbaşkanını selamlanmasında ne mahsur olduğunu anlamış değiliz. İktidarı kaybetme korkusunun nerelere kadar uzandığını ve nerelere vardığını halkımızın takdirine bırakıyoruz."