Erdoğan'ın en yakınıydı... Şok sözler

Erdoğan'ın en yakınıydı... Şok sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde kendisine en yakın isimlerden biri olan eski Bakan Nihat Ergün'den şok sözler...

“Ne yaparsak yapalım, iktidar yıpratıcı bir şey. İktidar süreci pek çok görev yapan insanı yıpratır. Bazen parti programından, ana hedeflerden sapabiliyoruz. Bunları unutabiliyoruz, ihmal edebiliyoruz.”

Vatan’dan Murat Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün kitabından alıntılar paylaştı. Buna göre, Ankara’nın kötü adetleri olduğunu yazan Ergün, ‘Kraldan çok kralcıları’, ‘Bürokrat değişiminde isimsiz ihbar mektuplarıyla fişlemeler’i anlattı.

Ergün’ün tespitlerinde dikkat çeken bir nokta ise yolsuzluk ve yozlaşma itirafı… “Süreç içerisinde bazı mekanizmalar insanların bozulmasına yol açabiliyor.” … Bazen parti programından, ana hedeflerden sapabiliyoruz. Bunları unutabiliyoruz, ihmal edebiliyoruz.” diyen Ergün, ‘Fabrika ayarlarına geri dönme’ çağrısı yaptı.

Yine Ergün’ün, “Türkiye nesnelliğin olmadığı, herkesin acımasızca taraf olmaya zorlandığı bir konjonktüre girmektedir” tespiti de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bitaraf olan, bertaraf olur.” söylemini hatırlattı.