Erzurumda Yangın Paniği

Erzurumda Yangın Paniği

Erzurum Palandöken Dağı'nda çıkan yangın, ormanlık alanı küle çevirdi. İtfaiye araçları dağlık bölgeye ulaşamayınca yangına müdahale etmeye çalışan çocuklardan bazıları tehlike atlattı.

Erzurum Palandöken Dağı'nda çıkan yangın, ormanlık alanı küle çevirdi. İtfaiye araçları dağlık bölgeye ulaşamayınca yangına müdahale etmeye çalışan çocuklardan bazıları tehlike atlattı.

Erzurum'da çıkan yangında 10 hektarlık ormanlık alan küle döndü. Oyun oynayan çocuklar tarafından çıkarıldığı iddia edilen orman yangınını söndürme çalışmalarına yine çocuklar koştu. Ancak kuru otların tutuşması ile çıkan yangın, rüzgarın da etkisi ile geniş bir alana yayıldı.

Yangına ilk müdahale, 500 metre ileride bir parkta çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli tarafından yapıldı. Bu arada yaklaşık 50 çocuk alevlerin içerisine dalarak ellerinde çalı ve bez parçaları ile yangına müdahale etmeye çalıştı.

Bu sırada küçük yaşta 2 çocuğun rüzgarın ters esmesi ile yayılan alevler arasında kalması, korku dolu anlar yaşattı. Vatandaşlar, yoğun dumandan bayıldıkları düşüncesi ile alevlerin içine girerek çocukları kurtarmak istedi. Yükselen alevler buna izin vermezken, gözden kaybolan 2 çocuk bir süre sonra yoğun duman arasından koşarak çıktı. Yoğun dumandan nefes almakta güçlük çeken çocuklar dakikalarca kendilerine gelemedi.

İtfaiye araçları ulaşamayınca alevlerin ormanlık alanın alt kısmında bulunan Fevzi Çakmak Kışlası'na sıçramasını önlemek için bu kez askerler devreye girdi. Askerler, tel örgülerini aşarak ellerindeki kazma küreklerle yangına müdahale etti. Yangının çocuklar ve askerlerin yoğun çalışması ile kontrol altına alınmasının ardından olay yerine gelen sivil savunma ekipleri ise geri döndü.

Yerel yöneticiler de yangının çıktığı ormanlık alana geldi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk incelemelerde bulunduğu sırada yaşananlara tepki gösteren bir vatandaş, "Kaç saat oldu, itfaiye yangına müdahale edemedi. Küçük çocuklar ellerinde çalılarla yangını söndürdü. Erzurum'un ciğerleri yandı" şeklinde konuştu. Vali Öztürk ise bu tepkiye, "Haklısınız" diye yanıt verdi.