Eskişehirde Uygulamalı Kadın Girişimcilik Eğitimi Sertifika töreni -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: -Ekonomik ve siyasi istikrarı oluşturarak ülkemizin girişicilerinin önündeki en büyük engeli kaldırdı

Eskişehirde Uygulamalı Kadın Girişimcilik Eğitimi Sertifika töreni     -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün:      -Ekonomik ve siyasi istikrarı oluşturarak ülkemizin girişicilerinin      önündeki en büyük engeli kaldırdı

ESKİŞEHİR Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Ekonomik ve siyasi istikrarı oluşturarak ülkemizin girişicilerinin önündeki en büyük engeli kaldırdık, onlara en büyük desteği sağladık" dedi.

ESKİŞEHİR Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Ekonomik ve siyasi istikrarı oluşturarak ülkemizin girişicilerinin önündeki en büyük engeli kaldırdık, onlara en büyük desteği sağladık" dedi.

Ergün, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Eskişehir merkez ilçe Odunpazarı Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Kadın Girişimcilik Eğitimi Sertifika" töreninde yaptığı konuşmada, kadınlarla ilgili politikalara büyük önemi verdiklerini kaydetti.

Kadınların aile ve toplum içindeki rolünü güçlendirecek adımlar attıklarını ifade eden Ergün, şöyle konuştu:

"Geleneğimizde kadının önemli bir yeri vardır. Toplumun temelini teşkil etmektedir. Kadınlar sadece çocuğunun annesi değil, toplumun annesidir. Kadının çok yönden değeri vardır. Bugün kadınların her alanda daha aktif yer almaları, kalkınma hızımızı üst seviyelere taşıyacaktır. Yaptığımız anayasa değişikliğinde kadınlarla ilgili uygulanacak pozitif ayrımcılıklar önemlidir. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasıyla kızların eğitim hayatına daha fazla katılımı sağladık. Kadına yönelik şiddete hiçbir zaman müsamaha göstermiyoruz. Bu konunun üzerinde önemle duruyoruz. Bugün kadınlarımızın iş gücüne katılım oranı yüzde 30'lar seviyesine yaklaştı. Kadınlarımızın çalışma şartlarını iyileştirmek adına önemli düzenlemelere imza attık. Kadınların yoğun olarak çalıştığı organize sanayilere kreşler inşa edilmesini için çalışma yürütüyoruz. Ekonomide kadınlarımıza sadece emek yoğun sektörlerde çalışanlar olarak değil, girişimci olarak bakıyoruz ve bunu teşvik ediyoruz. Anadolu'nun her yerinde kadınlarımızın, becerilerini gösterdikleri önemli işler yaptığını görüyoruz."

-"Girişimcilik başlı başına servet ve zenginliktir"-

Ergün, Türkiye'nin önünde 10 yıl içinde dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma, 500 milyar dolar ihracat yapma, fert başı milli geliri 25 bin doların üzerine çıkartma hedeflerinin bulunduğunu bildirdi.

Bu hedeflere, Türkiye'de yaşayan herkesin kabiliyetini en üst seviyede açığa çıkartacağı bir ortamı meydana getirerek ulaşılabilineceğini anlatan Ergün, "Ülkemizdeki en hayati konulardan birisi girişimcilik konusudur. Toplumumuz daha girişimci olmalıdır. Girişimcilik başlı başına servet ve zenginliktir. Ekonomik ve siyasi istikrarı oluşturarak ülkemizin girişimcilerinin önündeki en büyük engeli kaldırdık, onlara en büyük desteği sağladık. Güvenin ve istikrarın olmadığı bir yerde insanlar yeni işler kuramaz. Artık, insanımız yoluna güvenle bakabiliyor. Bu durum girişimci sayımızın artmasına imkan veriyor. Son yıllarda açılan şirket sayısı arttı. İnsanımız girişimcilik konusunda daha istekli. Özellikle kadınları ve gençleri hedef alan girişimcilik programlarını yaygınlaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Bugünün girişimciliği atadan kalma yöntemlerle olmaz"-

Ergün, Girişimcilik Konseyi'nin oluşturulduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Girişimcilik Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlanıyor. Hepimiz için değerli bir yol haritası olacak, bu belge. Bu yol haritası, en geç bu yılın sonuna kadar uygulamaya geçmiş olacak. Bugünün girişimciliği atadan kalma yöntemlerle olmaz. Daha bilinçli olmak lazım. Bir çok şirket, doğduktan sonra bebeklik evresinde ölüyor. İşletme ömrü kısa Türkiye'de. O kadar çok doğar doğmaz işletme ölüyor ki; ortalama ömür düşüyor. İşletme ömürlerini uzatmak için bilinci artırmalıyız. KOSGEB bünyesinde girişimcilik ve destek programı başlattık ve yürütüyoruz. Son üç yıl içinde buna büyük bir ilgi oldu. Üç yılda 125 bin kişi katıldı, girişimcilik eğitimlerine. Eğitimlere katılanlara 'hadi bakalım kendi işinizi kurmanız için de size destek vereceğiz' dedik. Bu eğitime katılan 125 bin kişinin yarısı, bayan. Kadın ve engelli girişimcilere de pozitif ayrımcılık yapmaya da devam ediyoruz."

Türkiye'nin artık, iyi noktada olduğunu anlatan Ergün, "Dış borç meselesini hallettik. IMF'e olan borç, mayıs ayı itibariyle sıfırlanmaktadır. Onlar 'sizin durumunuz iyi, bize 5 milyar dolar borç verir misiniz-' diyor. Düşünüyoruz, verir miyiz- Kaynaklarımızı daha iyi şeylere ayırıyoruz. Girişimcilerimizi desteklemeye, onların iş kurasına ayırıyoruz" dedi.

-Diğer konuşmalar-

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ise kadın girişimcilerin başarılarının diğer kadınları cesaretlendirdiğini bildirdi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Son yıllarda kadınların gününün çelenk koyma, pasta kesme etkinliklerinden daha anlamlı olduğunu vurgulayan Can, girişimci kadınların bütün kadınlara örnek olması gerektiğine değindi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise girişimciliğin dünyanın gündeminde yer aldığını, Türkiye'de her geçen gün girişimcilik kültürünü toplumda yaydıklarını anlattı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Kaplan'a camdan yapılmış bir tablo hediye etti.

Daha sonra 90 kadın girişimciye sertifikaları verildi.

Etkinliğe, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin