Fransadaki uçak kazası

Fransadaki uçak kazası

Fransa'daki uçak kazasında ölen yolcuların ve mürettebatın yakınları olayın meydana geldiği bölgeye yakın kasabalarda düzenlenen anma törenine katıldı

SEYNES-LES-ALPES (AA) - Fransa'daki yolcu uçağı kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları olayın meydana geldiği yere en yakın olan Seynes-Les-Alpes ve Vernet kasabalarını ziyaret etti. 

Uçak mürettebatının yakınları ayrı bir grup halinde doğrudan Seynes-les-Alpes'e hareket ederken yolcuların yakınları önce Vernet'ye gitti. Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde 6 otobüsten oluşan konvoyla Vernet'ye getirilen kazazede yakınları düzenlenen anma törenine katıldı. Törenin düzenlendiği spor tesislerinde kazada ölenlerin ülkelerine ait bayraklar açıldı.

Vernet'deki törenin ardından Seynes-les-Alpes'e hareket eden yolcu yakınları, şehrin en büyük kilisesinde düzenlenen törene katıldı. Kilise önüne kurulan çadırda kazazede yakınlarından DNA örnekleri alındı.

Ailelerin bu akşamdan itibaren İspanya ve Almanya'ya dönmeleri bekleniyor. Seynes-les-Alpes'de 1400 kişiye yetecek konaklama imkanı bulunuyor.

İspanya'nın Barselona kentinden önceki gün Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek için havalanan ve Fransa'nın güneyindeki İtalya sınırına yakın Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarında düşen Alman Lufthansa Havayolları'na ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağı 6 mürettebat ve pek çok farklı ülkeden 144 yolcu taşıyordu.

Kara kutulardan birinin incelenmesinin ardından açıklama yapan Marsilya Başsavcısı Brice Robin, uçağı düşüş anında kullanmakta olan yardımcı pilotun bilinçli olarak alçalttığını bildirmişti.