Gazi Üniversitesi önünde Arınç protestosu

Gazi Üniversitesi önünde Arınç protestosu

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı fakülteye girişte Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri protesto etti.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı fakülteye girişte Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri protesto etti. Programın bitmesinin ardından fakülteden ayrılan Arınç’ı protesto etmek isteyen bir öğrenci de güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı. Bir grup öğrenci ise Abdullah Öcalan aleyhine slogan attı.

Bülent Arınç, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinin 23. kuruluş yıldönümü ve fakültenin 2. dönem açılış programına katıldı. Etkinlik ve olası bir protesto nedeniyle emniyet güçleri fakülte etrafında yoğun güvenlik önlemi aldı. Arınç’ı protesto etmek isteyen TGB üyeleri, fakülte binasına girmek istedi. Grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından fakülteye yakın bir yerde kesildi. Grup üyeleri, Arınç’ın yanlarına gelmesini istedi. Slogan atan ve burada halay çeken göstericiler, buradan dağıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, bir süre sonra fakülteye geldi. Arınç’ın katıldığı programa bazı öğrenciler fakülte kimliği olmasına rağmen içeri alınmadı. Arınç’ın korumalarının fakülte önünde aldığı şemsiyeli önlem de dikkat çekti.

Bir süre önce dağılan bazı TGB üyeleri, programa katılmak istedi. Ancak polis ekipleri grubu buradan uzaklaştırdı. Programın ardından fakülteden ayrılan Arınç, bir öğrenci tarafından protesto edildi. Öğrenci üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından buradan uzaklaştırıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç’ın fakülteden çıkışı sırasında bir grup öğrenci Öcalan aleyhine slogan attığı görüldü.

CİHAN