Gökçek'e 105 milyon TL'lik kıyak iddiası

Gökçek'e 105 milyon TL'lik kıyak iddiası

Maliye Bakanlığı'nın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 105 milyon TL'lik kıyak çektiği iddia edildi.

Maliye Bakanlığı, sıkıntı içinde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e 105 milyon liralık avantaj sağladı.

Yine Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre MİT'e devredilen 166 milyon TL'lik spor tesislerine, bu kez 271 milyon TL değer biçildi.

AKP’li belediyelerin vergi borçlarını, “cami, karakol” gibi sosyal tesislerin arsası ile ödemelerine izin veren Maliye Bakanlığı’nın, mali sıkıntı içinde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de 105 milyon liralık avantaj sağladığı ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı’nın, MİT’e devredilen Gökçek’in spor tesislerinin bedelini, 105 milyon lira daha yüksek gösterdikleri saptandı. MİT’in, usulsüz ödeme işlemlerine alet edilmesi ise Maliye Bakanlığı içinde tartışmalara yol açtı.

MİT’E VİLLA İŞİ PAHALIYA GELDİ

Taraf Gazetesi’nin, geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 33 villasının MİT’e devredilmesine yönelik kararın altından da, “usulsüz işlemler” çıktı. Taraf’ın ulaştığı belgelere göre, 33 villanın da üzerinde yer aldığı Ankara’nın Pursaklar semtinde bulunan ve MİT’e devredilen 600 bin metrekarelik arsanın, devri sırasında 105 milyon liralık usulsüzlük yapıldı.

Belgelere göre, Melih Gökçek Ankara’lı Messiler’in yetişeceğini öne sürerek Ankara’nın Pursaklar semtinde sporcular için lüks bir tesis yaptı. Takımlar küme düşünce Messiler de yetişmedi. Ve üzerinde 33 villanın bulunduğu tesis, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yük olmaya başladı. MİT’in Pursaklar’da yeni üs için arsa aradığını duyan Maliye Bakanlığı ise, Gökçek’in üzerinde spor tesisleri bulunan arsasını MİT’e verme planı yaptı.

Devir teslim protokolü 2012 yılında imzalandı. Devir teslim işlemlerinden önce Maliye Bakanlığı, üç kişilik komisyon oluşturarak arsanın değerini tespit ettirdi. Üç uzmanın hazırladığı 2 Mayıs 2012 tarihli ve 2012/4,44,02 sayılı raporlarında tesislerin bedelinin en fazla 166 milyon lira edeceği vurgulandı.

ŞİMŞEK VE MÜSTEŞAR AĞBAL İMZALADI

Ancak, Maliye Bakanlığı üç uzmanın 166 milyon lira değer biçtiği arsanın değerini 271 milyon lira olarak kabul etti. Kabul işlemi ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ve Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya tarafından gerçekleştirildi. Söz konusu üç kişi 6 Aralık 2012 tarihli olur ile MİT’e devredilen arsanın değerini 271 milyon lira olarak kabul etti. Böylece, Gökçek’e üç kişinin imzası ile 105 milyon liralık avantaj sağlanmış oldu.