İntibak müjdesi için tarih belli oldu

İntibak müjdesi için tarih belli oldu
Güncelleme:

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı kapısını açacak karar, 10 Kasım'da Ankara 8. İş Mahkemesi'nde verilecek

Milyonlarca emekli, intibak umudu taşıyor. 2000 yılından önce emekli olanlar gibi, bu tarihten sonra emekli olanlara da intibak zammı yapılması beklentisi var. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak için Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nin vereceği kararı bekliyor. Karar, 10 Kasım'da açıklanacak. Eğer mahkeme olumlu karar verirse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı kapısı açılacak. İntibak davasını İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) açmıştı. Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davada kararın 30 Haziran'da açıklanması bekleniyordu. Ancak bilirkişi raporu yetişmeyince, mahkeme davayı karar için 10 Kasım'a erteledi. Bilirkişi raporunun 7 ayda hazırlanamamasına tepki gösteren emekliler, şimdiden 10 Kasım'da verilecek karara kilitlendi.

BİLİRKİŞİYE TEPKİ
TAKVİM'i arayan emekliler, "Mahkeme kararının olumlu çıkacağı konusunda umutluyuz. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişi intibak zammı aldı. Sıra bizde" dedi. "Bizim en önemli gündemimiz intibak" ifadesini kullanan emekliler, bilirkişiye tepkilerini de şöyle dile getirdi: "Aylardır intibak kararını bekliyorduk. Ne hazırlanamaz rapormuş. 7 ayda bir rapor hazırlanmaz mı?Bu yazı sevinçle geçirecekken, yine beklemeye koyulduk."

ÖLÜYE EMEKLİ MAAŞI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), S.A. isimli vatandaşın emekli maaşı alan D.Y. isimli bir vatandaşla ilgili ısrarlıihbarları üzerine iz sürdü ancak yine de işin içinden çıkamadı. Kurum D.Y.'nin nüfus kayıtlarını inceledi, öldüğüne dair herhangi bir kayda ulaşamadı. SGK yaptığı incelemeler sonucunda 'D.Y yaşıyor' sonucuna vardı ancak S.A.'nın ihbarlarının devam etmesi, yeniden kafaları karıştırdı. SGK şimdi D.Y.'nin ölüp ölmediği bulmak için müfettişleri harekete geçirdi.