Işidin Rehinesi Aydınlı Polisin Evinde Sevinç

Işidin Rehinesi Aydınlı Polisin Evinde Sevinç

IŞİD tarafından rehin alındıktan 101 gün sonra serbest bırakılan Musul Başkonsolosluk görevlilerinden Aydınlı özel hareket polisi Tayfun Yaman'ın ailesi büyük sevinç yaşadı. Günlerdir gelecek iyi haberi bekleyen anne Gülten Yaman, Cumhurbaşkanı...

IŞİD tarafından rehin alındıktan 101 gün sonra serbest bırakılan Musul Başkonsolosluk görevlilerinden Aydınlı özel hareket polisi Tayfun Yaman'ın ailesi büyük sevinç yaşadı. Günlerdir gelecek iyi haberi bekleyen anne Gülten Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözüne inanarak sabırla beklediklerini söyledi.

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve ülkeye getirilen Başkonsolosluk görevlilerinden özel harekat polisi 32 yaşındaki Tayfun Yaman'ın Aydın'daki baba ocağında büyük sevinç var.

Oğlundan gelen haberi sabaha karşı televizyonda son dakika haberlerinden öğrendiğini belirten anne Gülten Yaman, "Çok mutluyum. Allah devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Dışişleri Bakanımızdan razı olsun. Dedikleri gibi sağ selamet çocuklarımızı bize kavuşturdular. 101 günümüzü sabır, metanet ve dualarla geçirdik. Oğlumla görüştüm. Ankara'ya uçakla indi. Babası ve ağabeyi onu karşılamaya gitti. Eşi de oğlumu karşılamak için Diyarbakır'dan Ankara'ya geldi" dedi.

ERDOĞAN'IN SÖZÜ GÜÇ VERMİŞ

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Aydın'da miting düzenleyen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting öncesi kendisi ve eşi Şinasi Yaman ile görüştüğünü anımsatan Yaman, "Aydın'a konuşmaya geldiğinde 'Siz sabırla, metanetle bekleyin. Sağ selamet çocuklarınızı size kavuşturacağız' dedi. Cumhurbaşkanımızın sözüne inandık. Onun sözünü dinledik ve sadece dua ettik. Sabır ve metanetle bekledik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI