İstanbul Barosu seçimlerinde adaylar belli oluyor

İstanbul Barosu seçimlerinde adaylar belli oluyor

İstanbul Barosu'nun seçimleri yaklaşırken, gruplar da adaylık için çalışmalarına başladı. Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu (ÖDAV), düzenledikleri toplantı ile adaylık süreçlerini ortaya koydu. Eş Başkan adaylığı sistemi ile...

İstanbul Barosu'nun seçimleri yaklaşırken, gruplar da adaylık için çalışmalarına başladı. Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu (ÖDAV), düzenledikleri toplantı ile adaylık süreçlerini ortaya koydu. Eş Başkan adaylığı sistemi ile çalışacaklarını belirten grup avukatlarından Yıldız İmrek, daha genç ve kadın yüzlü bir baro anlayışı ile yola çıktıklarını belirtti. Avukat Ali Saydı da, baronun Adalet Bakanlığı'nın avukatlardan sorumlu şubesi gibi çalıştığını ileri sürdü.

Beyoğlu Cezayir Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya katılan ÖDAV grubu avukatları, seçim sürecine ilişkin çalışmaları ve yönetim kurulunda bulunacak isimleri basın mensupları ile paylaştı. 18-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek İstanbul Barosu seçimlerinde adaylarını tanıtan grup, avukatlardan destek istedi.

Grup adına konuşan eş başkan adaylarından Yıldız İmrek, baro seçimlerinde bir fark oluşturmak ve demokratik değişimin odağı olmak üzere aday olduklarını söyledi. İmrek, "Daha genç bir baro anlaşıyı. Çünkü gençlerin yönetimden dışlandığı deyim yerindeyse kravatlı takım elbiseli siyah giyen adamlardan oluşan yönetim anlayışının yerine daha kadın yüzlü daha genç bir baro anlayışı, bunun da demokratik değişime katkısı olacağını, baroya enerji getireceğini düşünüyoruz." dedi.

Diğer başkan adaylarından Ercan Kanar ise baroların ırkçı, milliyetçi ve şovenist olmaması gerektiğini belirterek en az devlet, en çok insan ilkesiyle hukuk üretimi yapması gerektiğini belirtti.

Avukatlardan Ali Saydı ise mevcut yönetime tepki göstererek son 12 yıldır baronun bakanlığın bir şubesi gibi çalıştığını söyledi. Saydı, "Baroların en temel görevi halkın dolayısıyla temsil eden avukatın yargı faaliyeti içindeki sesinin etkisinin yükseltilmesi çabası mücadelesidir. İstanbul Barosu gerek geçmişten gelen birikimi gerek mensup sayısı, tarihi itibariyle bunu yapabilecek en güçlü örgüt olarak gözüküyor. Yeter ki bu anlayışa sahip olsun. Ne yazık ki İstanbul Barosu son 10-12 yılda İstanbul Barosu Adalet Bakanlığı'nın avukatlardan sorumla şubesi genel müdürlüğü gibi çalışan bir hal aldı." dedi.

CİHAN