Kenan Evren'in kızından sitem dolu teşekkür

Kenan Evren'in kızından sitem dolu teşekkür

Kenan Evren'in kızı, babasının ölümü için verdiği teşekkür ilanında hem kızdı hem de teşekkür etti.

Kenan Evren'in kızı Şenay Evren Gürvit babasının ölümü nedeniyle verdiği teşekkür ilanında 12 Eylül darbesini savunarak, babasının haksız mahkum edildiğini öne sürdü.

Kenan Evren’in kızı Şenay Evren Gürvit Hürriyet gazetesine teşekkür ilanı verdi. Verdiği ilanla babasının doktoruna teşekkür eden Gürvit bir yandan da 12 Eylül darbesini savundu.

İşte o teşekkür yazısındaki ilgili bölüm:

“Ailemizin ulu çınarı, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde mecbur kalarak ateş topuna döndürülen Ülkemizi uçurumun kenarından çekip alan, halkımızın %92’sinin göz yaşını dindiren, hayır duasını alan ve onların oyu ile Cumhurbaşkanı olan, ancak bu oranı hiçbir zaman deklare etmeyen bu yüzden örgütlü olarak akıl almaz iftiralara uğrayan, bir asra yakın mütevazi ama şerefli yaşamında her türlü saldırı karşısında dik duran ve Cumhuriyet devrimlerinden, Atatürkçülük’ten asla taviz vermeyen, hayatının son dönemlerinde hasta yatağında ne yazık ki, hukuka aykırı bir dava ile sözüm ona mahkum edilen dürüstlük abidesi Babamız, Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Ahmet Kenann Evren’in tedavi sürecinde olağanüstü çaba gösteren Gülhane Tıp Akademisi’nin başta Dekanı Tüm A. Prof. Dr. Hayati Bilgiç ve tüm mensuplarına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarız.”