Kimliğini kaybeden kadın parasını kaptırdı

Kimliğini kaybeden kadın parasını kaptırdı

Iğdır'da kimliğini kaybeden kadın dolandırıcıların tuzağına düştü.

Iğdır'da, kimliğini kaybeden kadına kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar 20 bin lira değerindeki altınlarını alarak kayıplara karıştı.

Iğdır’da, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara, kızının nişan takıları ile birikimleri olan altınları kaptıran gözü yaşlı kadın, zanlıların yakalanmasını istiyor.

Iğdır Özgür Mahallesinde kimliğini kaybeden Pakizer Akbaş (45), isimli kadını telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan, ‘kimliği ile suç işlendi’ diyen dolandırıcılar, 20 bin TL değerindeki kadının kızının nişanda takılan zimmet eşyaları ile sporcu oğlunun biriktirdiği altınları alarak kayıplara karıştılar. Dolandırıcıların bu olay esnasındaki görüntüleri bir işyerinin güvenlik kamarasına takıldı.

“KAYIP KİMLİĞİMİN BULUNDUĞU YERDE ALTIN ÇALINMIŞ DİYE ARADILAR”
Bir süre önce kimliği kaybettiğini anlatan Mağdur Pakizer Akbaş, kendisini telefonla arayarak, polis olduklarını, bulunan kimliğinin üzerinden kredi çekildiğini ve kimliğinin bulunduğu yerde altın çalındığı söyleyen kişiler tarafından dolandırıldığını söyledi. Akbaş, “Beni polis diye ardılar sık sık telsiz sesleri geliyordu. Bana, “Senin ismine suç işlenmiş, bu nedenle seni tutuklayacağız, mahkeme vereceğiz” dediler. Ben de 'evet kimliğim kayboldu ama ki benim böyle işle alakam yoktur' dedim. Onlar da, 'Ekip göndereceğiz, evini arayacağız, evde altın, para var mı diye bakacağız' dediler. Sonra eve 1 kişi geldi, beni tehdit ederek evi aradı” dedi.

“KARAKOLA GÖTÜRÜYORUZ DEDİKLERİ ALTINLARLA KAYIPLARA KARIŞTILAR”
Akbaş, “Evi arayan 1 kişi, 'evde altın, para var mı' diye sordu? Ben de nişanlı kızımın birkaç altını var dedim. Bana, 'Getir altınları bakayım, tutanağa alacağız' dedi. Ben vermek istemeyince; 'Geri vereceğiz karakola götüreceğiz, yine sana teslim edeceğiz' dedi. Ben şüphelendim, dedim ki siz polis değilsiniz, siz insanları polis kılığına girip kandırıyorsunuz. Bana kızarak, 'Sen bir daha böyle bir şey söylersen seni tutuklarız. Sen nasıl devletin polisine böyle bir şey söylersin' dedi. Ben de altınları korktuğum için verdim. Kızlarım geldi telefonla polisi aradık polis geldi ve dolandırıldığımız anladık. Nişanlı kızımın 2 tane takı seti, 13 tane Cumhuriyet altını, 1 tane yarım altını alıp kaçtılar, mağduruz bunların yakalanmasını istiyoruz” diye konuştu.

“POLİS OLARAK EVİ KONTROL GELDİLER ASKERLİK VE EVLENMEK İÇİN YAPTIĞIMIZ BİRİKİMİMİZ DOLANDIRDILAR”
Kadının oğlu Engin Akbaş da, annelerini polis olarak arayan kişiler tarafından dolandırıldıklarını söyledi. Akbaş, “Annemi arayan kişiler adresi sorunca annem de korkarak evin adresini vermiş. 2 kişi olduğunun tahmin ettiğimiz dolandırıcılardan sadece biri içeri girmiş. Polis olarak evi kontrol etmeye geldiklerini söylemiş. Polis gibi evi aramış, annemi tehdit ederek para ve altın sormuş. Annem de korkarak altınları çıkarmış vermiş. Arada cep telefonu ile polis telsiz çalarak kendine polis görüntüsü vermiş. Ben spor yapıyorum, babam vefat ettiğinden ailenin geçimini de ben sağlıyorum. Futbol oynayarak, nişanlı kız kardeşimin düğünü için askere gideceğim ve evleneceğim diye kullanmak için yaptığım birikimdir. Altın yaptım anneme verdim annem de sakladı başıma bu geldi. Çok mağduruz, 20 bin TL birikimimizdi, elimizde sadece o vardı, onu da dolandırdılar” diye konuştu.