Kırşehir Yüzde 69’luk Vergi Tahsilatı Yaptı

Kırşehir Yüzde 69’luk Vergi Tahsilatı Yaptı

Kırşehir’de 24. vergi haftası nedeni ile düzenlenen kokteylde konuşan Defterdar İsmet Tapar, “Yüzde 69 oranında vergi tahsilatı yaptık” dedi.

- Kırşehir’de 24. vergi haftası nedeni ile düzenlenen kokteylde konuşan Defterdar İsmet Tapar, “Yüzde 69 oranında vergi tahsilatı yaptık” dedi.

Grand Terme Otelde gerçekleştirilen vergi rekortmenleri ödül törenine Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Ağır Ceza Reisi Şeyhmus Yeşiltaş ile birlikte çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Vergi haftası nedeni ile düzenlenen slayt gösteriminin ardından programın açılış konuşmasını Kırşehir Defterdarı İsmet Tapar yaptı. Tapar, “Bütçe gelirlerinin önemli bir kısmını teşkil eden verginin, toplumun kalkınmasında ki ve ekonominin büyümesinde ki rolün tüm kesimlere benimsetilmesi amacı ile vergi haftası önemlidir. Vatandaşlarımızın vergi konusunda duyarlı olması büyük önem arz etmektedir. Kişi devletin sağladığı eğitim, sağlık güvenlik gibi hayati önem arz eden faaliyetlerinin bir bedelinin olduğunun idrakinde olması gerekir” şeklinde konuştu.

Tapar, Kırşehir’de 2012 yılı vergisel ve kamu giderlerine ilişkin rakamsal veriler hakkında da bilgiler vererek, “Kırşehir’de Tahakkuk eden vergi miktarı 306 milyon 849 bin 618 TL iken, yapılan tahsilat miktarı 210 milyon 750 bin 939 TL’dir” şeklinde konuştu.

Kırşehir’de Kurumlar Vergisinde Petlas Lastik. San. Tic A.Ş, ilk sırayı alırken Meytaş Kırac ve Tuğla A.Ş ikinci sırayı Çemaş Döküm Sanayi A.Ş üçüncü sırayı aldı.

Vergi haftası nedeni ile düzenlenen etkinliklerde yapılan yarışmalara katılarak derece yapan öğrencilerde gecede Kırşehir Protokolü tarafından ödüllendirildi. Resim yarışmasında derece yapan Büşra Göçmen, İkbal Kahraman, Emirhan Yılmaz’a laptop, fotoğraf makinesi ve mp4 müzik çalar hediye edildi.

Vergi rekortmenlerine çalışmalarının daha gayretli şekilde devam edebilmesi için bol kazanç dileyen Vali Özdemir Çakacak, “Türkiye ekonomisi gün geçtikçe büyümekte Kırşehir’de de gözle görülür bir değişim yaşanmakta devlet bunları yaparken vatandaşa müracaat ediyor. Vatandaş da görevinin bilinci içerisinde olmalı” ifadelerini kullandı.