Komşusunun kapısına duvar ördü !

Komşusunun kapısına duvar ördü !

Aydın'da bir kişi, tartıştığı komşusunun kapısının önüne duvar ördü.

Aydın'ın Söke İlçesi Yenidoğan Beldesi'ndeki çıkmaz sokakta yaşayan İsmail Minnet, iddiaya göre tartışma yaşadığı komşunun evinin kapısını, ördüğü yaklaşık 2 metre yüksekliğinde tuğla ile kapattı.

 Aydın ’da tartıştığı komşusunun evinin kapısının önüne duvar örmesi üzerine eve giriş ve çıkışın yapılamaması nedeniyle mahsur kalan 3’ü bedensel engelli 1’i de kalp hastası 6 kişilik Albayrak ailesinin evden çıkabilmesi için Söke Kaymakamı devreye girdi. Başka bir komşunun duvarı yıkılarak, 1 metre genişliğinde yol açıldı.

Söke İlçesi Yenidoğan Beldesi Özbey Mahallesi’ndeki çıkmaz sokaktaki evde yaşayan 3’ü engelli, biri kalp hastası 6 kişilik Albayrak ailesi dün sabah evden çıktıklarında sokak kapısının tuğlayla örüldüğünü görünce şok yaşadı. İki çocuk babası bedensel engelli 42 yaşındaki Seyhan Albayrak, yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki tuğlalar nedeniyle evin giriş kapısının kapatılması üzerine Söke Kaymakamlığı ve Yenidoğan Belediyesi’ne durumu bildirdi. İncelemede, çıkmaz sokağın tapusunun İsmail Minnet’e ait olduğu, Minnet’in, Albayrak ailesiyle tartışma yaşadığı için kendine ait yolu tuğla örüp kapattığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Söke Kaymakamı Mehmet Demirezen devreye girdi, Minnet’le görüşen Kaymakam Demirezen, tuğlaların kaldırılmasına izin vermeyince, Albayrak ailesinin eve giriş ve çıkışını sağlamak için bir başka komşularının duvarı yıkıldı, bir metre genişliğinde yol açıldı.

25 YILLIK YOL KAPANDI
Evden çıkamayan bedensel engelli 67 yaşındaki Halim Albayrak ile eşi 65 yaşındaki Esma Albayrak, göz yaşlarına hakim olamadı. Yaklaşık 25 yıldan bu yana yol olarak kullandıkları çıkmaz sokağın dönemin muhtarı tarafından 9 yıl önce usulsüz olarak komşularına satıldığını iddia eden Halim Albayrak, soruna çözüm bulunmasını istedi. Halim Albayrak, "Biz ev yaptıktan sonra komşularımız gelip evler yaptı. 25 yıldır bu yolu kullanıyoruz. 9 yıl önce mahalle muhtarımız Recep Saral, mahallede kadastro ölçümleri yapacağını söyleyıp mahallenin planını çizdirdi. Haberimiz olmadan yolumuzu komşumuz İsmail Minnet’e satmış. O da tapusuna işletmiş. Belediye ekipleri gelerek yoldaki parke taşlarını söktü, götürdü. Sabah da komşumuz yolu tuğlalarla kapattı. Bu yolu açmayacağını, gerekirse kan dökeceğini söylüyor. Evde içerde mahsur kaldık" dedi.

ACİL BİR DURUMDA FACİA YAŞANABİLİR
Eşi kalp hastası olan bedensel engelli Seyhan Albayrak, "Madem bu yol vatandaşın tapulu malıydı belediye neden parke taş döşedi, altından su borusu geçirdi. Aynı belediye foseptik çukurumuzu yolun olduğu bölüme kazdırdı. Bize o sokaktan kapı numarası verdi. Belediye Başkanı’na ulaşarak yardımcı olmasını istedik, bize ’Ben yoldaki parke taşlarımı aldım, gerisi beni ilgilendirmez’ dedi. Kaymakamlığa başvurduk, görevlendirilen ekipler geldi yolun komşumuza ait tapulu mal olduğunu söyleyerek hiçbir şey yapmadan gittiler. İçeride hasta ve engelli yaşlı iki insanın olduğunu söyleyince bir diğer komşumuzun duvarını bir metre kırarak yol açtılar. Yarın bir yangın olsa itfaiye, birimiz hastalansak sedye giremeyecek" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI MUHTARI SUÇLADI
Albayrak ailesi ile İsmail Minnet’in arasındaki küçük bir komşu tartışması nedeniyle böyle bir problemin gündeme geldiğini kaydeden Yenidoğan Belediye Başkanı AK Parti ’li Ekrem Yılmaz da dönemin muhtarını suçladı. Başkan Yılmaz, "Sanırım 2003 yılında dönemin mahalle muhtarı, yaptırdığı ölçümde bazı usulsüzlükler yapmış. Tartışma konusu arsa İsmail Minnet’e ait. Tapulu malı olan sokağı Albayrak ailesinin kullanması için ricacı olduk. Kabul edince biz de o dönem düzenledik. Ancak aralarında husumet başlayınca kendine ait tapulu arazisini kapattı. Konu mahkemeye yansıdı. Sonuçlanıncaya kadar Kaymakamlık onayı ile müşterek tapuları olan komşularının duvarından giriş çıkış yapılacak kadar bir yol açıldı" dedi.

FOTOĞRAFLAR DİĞER SAYFALARDA

[PAGE]

1-(1).20120914072630.jpeg

[PAGE]

1-(1).1-(1).20120914072630.jpg

[PAGE]

1-(1).1-(1).1-(2).20120914072630.jpg