Marmaray'da 'lağım patladı' iddiası

Marmaray'da 'lağım patladı' iddiası

Marmaray'ın Yenikapı istasyonunda lağım patladı iddiası panik yarattı.

Marmaray’ın Yenikapı istasyonunda lağım patladığı ve yolcuların acil durum anonsları ile peronları terk etmeleri söylendiği iddia edildi.

Marmaray’ı Yenikapı istasyonundan kullanan yolcular dün sosyal medyada paylaştıkları yorum ve fotoğraflarla istasyonu lağım giderinden akan suların bastığını iddia etti. Daha önce de su sızıntısı olduğunu gösteren fotoğrafların sosyal medyada yer almasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yetkilileri, Yenikapı istasyonundaki peronda inceleme yapmıştı. İstasyonu lağım sularının bastığı yönündeki iddialara ilişkin TCDD yetkilileri herhangi bir açıklama yapmadı.
 

MARMARAY'DA 'LAĞIM PATLADI' İDDİASI - FOTO GALERİ
 

marmaray-istasyonunda-lagim-patladi-iddiasi-4284201.jpeg

TCDD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Bugün sosyal medya, bazı gazeteler ve internet sitelerinde yer alan Marmarayhaberleriyle ilgili TCDD Genel Müdürlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından açıklama yapıldı. Konuyla ilgili açıklama şöyle:

“19 Nisan 2014 günü saat 16.20-16.50 arasında, Yenikapı İstasyonu’na bağlanan İSKİ-Yenikapı İstasyonu atık su bağlantı borusunda tıkanıklıktan kaynaklanan atık su sızıntısı meydana gelmiş, sızıntı peron katına kadar inmiştir. İSKİ ekipleri tarafından tıkanıklık giderilmiştir. Olay esnasında Marmaray seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmamıştır. Bu süreçte vatandaşların Yenikapı İstasyonunda bekleme yapmamaları istenmiştir.”