Nazilli’de Türk Büyükleri Büstü Açıldı

Nazilli’de Türk Büyükleri Büstü Açıldı

Nazilli Belediyesi, Ordu Caddesinde üzerinde bulunan Atatürk Parkı önünde yaklaşık 97 m2’lik alana tasarlanarak yapılan 16 Türk Devletinin kurucularının ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu büstlerin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Nazilli Belediyesi, Ordu Caddesinde üzerinde bulunan Atatürk Parkı önünde yaklaşık 97 m2’lik alana tasarlanarak yapılan 16 Türk Devletinin kurucularının ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu büstlerin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Büyük Hun İmparatoru kurucusu Mete Han’dan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bütün Türk büyüklerinin büstlerinin ve bayraklarının bulunduğu alanın açılışına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Çetinkaya, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Kamu Kurum Kuruluşların Amirleri, Muhtarlar, Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Milattan önce 204 yılında Mete Han tarafından kurulan ve 420 yıl hüküm süren Milli varlığımızın temeli olan Büyük Hun İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar kurulan 16 Büyük Türk Devleti hakkında bilgiler ve kurucularının kaideleri uzun araştırmalar ve incelemeler sonucu Nazilli’mizin en uygun yerine konmuştur. 97 m2’ lik alanda sırasıyla Büyük Hun İmparatoru kurucusu Mete Han, Batı Hun İmparatorluğu kurucusu Panuhan, Avrupa Hun İmparatorluğu kurucusu Atilla Han, Ak Hun İmparatorluğu kurucusu Akşuvar Han, Göktürk İmparatorluğu kurucusu Bumin Kağan, Avar İmparatorluğu kurucusu Bayan Kağan, Hazar İmparatorluğu kurucusu Hazar Kağan, Uygur Devleti kurucusu Kül Bilge Kağan, Karahanlılar Devleti kurucusu Bilge Kül Kadir Han, Gazneli Devleti Kurucusu Alptekin Han, Büyük Selçuklu İmparatorluğu kurucusu Selçuk Bey, Harzemşahlar İmparatorluğu kurucusu Muhammed Harzemşah, Altınordu Devleti kurucusu Baturhan, Büyük Timur İmparatorluğu kurucusu Timur Külegen Han, Babür İmparatorluğu kurucusu Babür Şah ve üç kıtaya 600 yıl hükmetmiş 1299 yılında kurulan Osmanlı İmparatorluğu kurucusu Osman Bey’in bire bir kaideleri 16 Büyük Türk Devletinin Bayraklarıyla birlikte yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“TÜRK GENCİNE ECDADINI TANITIYORUZ”

Atatürk’ün ‘Türk evladı ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’ sözüyle bu projeyi yaptıklarını ifade eden Başkan Alıcık, “Milli şairimiz Mehmet Akif, milli mücadele yıllarında 19 Kasım 1920 Cuma günü Kastamonu Nasrullah cami minaresinden cemaate “Milletler topla tüfekle silahla ordularla yıkılmaz, milletler anca karalarındaki rabıtalar çözülerek herkes kendi başı derdine kendi havasına ve kendi menfaatine temin kaygısına düştüğü zaman yıkılır” der. Anadolu bayraklaşır büyük kurtarıcı ve kurucumuz Atatürk’ümüzün önderliğinde tek vücut olur ve Kurtuluş destanını yazar. O günlere Türk’ün ateşle imtihanı derler. Yeryüzünden silinmek istenen Türk milleti Atatürk’ümüzün büyük dehası milletimizin inancı ile bu imtihandan başarı ile çıkar ve sonsuza kadar yaşayacak olan her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal topraklarda Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurar. Bu gün Türk devletleri Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan ve KKTC ile birlikte 8 devlet tek milletten oluşuyor. Bunların dışında 8 bağımsız devlette özerk bölgelerde yaşıyor. Bu gün Türk dünyası demek 250 milyon nüfus demektir. Bu gün tahrip olmuş değerlerimizin yıkılmaya yüz tutmuş milli varlığımız içinde gençlerimizi tarih şuuru ile yetiştirip geçmişimizi ve ecdadımız tanıdıkça daha büyük işler başaracağımıza inanarak bu güzide eseri yaptık. Bugün Cumhurbaşkanlığı forsunu oluşturan 16 yıldız biraz sonra açılışını yapacağımız 16 şanlı Türk devletini temsil etmektedir. Bizim yüreğimizde Allah inancı, Arkamızda şehitlerin hatırası, Önümüzde milletimiz, Gönlümüzde Nazilli’ye hizmet sevdası var” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler büstlerin önüne geçerek Türk bayraklarını büstlerin üstünden alarak açılışı gerçekleştirdi. Başkan Alıcık, büstlerin üstünden alınan Türk bayraklarını, açılışı yapan davetlilere hediye etti.

NAZİLLİ’DE TÜRK BÜYÜKLERİ BÜSTÜ AÇILDI

NAZİLLİ’DE TÜRK BÜYÜKLERİ BÜSTÜ AÇILDI

NAZİLLİ’DE TÜRK BÜYÜKLERİ BÜSTÜ AÇILDI

NAZİLLİ’DE TÜRK BÜYÜKLERİ BÜSTÜ AÇILDI

NAZİLLİ’DE TÜRK BÜYÜKLERİ BÜSTÜ AÇILDI