Osman Balcıgil yazılarıyla Haber3.com'da !

Osman Balcıgil yazılarıyla Haber3.com'da !

Gazeteci-yazar Osman Balcıgil, bugündan böyle köşe yazıları ile Haber3.com okurlarıyla buluşacak.

Osman Balcıgil, ulusal gazete, dergi ve televizyonların haber bölümlerinde muhabir, editör ve yönetici olarak uzun yıllar çalıştı. 1977-2000 yılları arasında o dönemde yaptığı araştırma, yazı ve televizyon programlarıyla pek çok ödüle layık görüldü. Latin Amerika’da yaptığı çalışma 1988 yılında Gazeteciler Cemiyeti tarafından yılın röportajı olarak seçildi.

İLK YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

OSMAN BALCIGİL KİMDİR ?

1955 yılında İstanbul'da doğan ve mesleğe Birikim Yayınları ve İletişim Yayınları'nda başlayan Balcıgil, daha sonra Cumhuriyet gazetesine Oxford Mektupları adlı köşesinde yazı ve röportajlar yaptı.

Hürriyet gazetesi, Hürriyet Pazar ve Tempo Dergisi'nde gazeteci-editör olarak görevler yapan Balcıgil, televizyona Hodri Meydan, Tele-Vizyon, Tempo ve Basın Kulübü programlarını hazırladı.

90'lı yıllarda televizyonculukta ilerleyen Balcıgil, Show TV'de haber müdürlüğü ve Baş Sayfa programını yaptı. ATV'de 1994'de Haber Programları Genel Koordinatörü ile Üçüncü Sayfa ve 41 Dakika programlarını hazırlayıp sunan Balcıgil, 1996 yılında Kanal 6'nın Haber Dairesi başkanlığını yaptı.

Aynı yıl Star TV'de haber müdürlüğü görevini üslenen gazeteci, Kırmızı Koltuk, Gece Hattı ve Dobra Dobra programlarını hazırlayıp sundu.

1997-2000 yılları arasında ise dönemin ünlü kanallarından HBB'de haber dairesi başkanlığını yürüttü ve Anchorman ile Şeytanın Avukatı programlarını hazırlayıp, sundu.

Balcıgil, gazetecilik ve televizyonculuk yaşamını 2000 yılında noktaladı. Ardından yazarlığa devam eden usta ismin yayınlanmış 6 romanı bulunuyor: Ters Kanatlı Şahin, Bilginin Efendisi, Zerdüşt'ün Sırrı, Dante'nin İstanbul Cehennemi, Pisagor Tepkisi, Mason Locasında Aşk ve Kılıç.