Petkim’in Dinamik ekibine başarı ödülü

Petkim’in Dinamik ekibine başarı ödülü

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi'nin düzenlediği 13. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda “Dinamik” ekibiyle yarışan Petkim, başarı ödülünün sahibi oldu.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi'nin düzenlediği 13. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda “Dinamik” ekibiyle yarışan Petkim, başarı ödülünün sahibi oldu. Petkim’in dört biriminde çalışan, farklı pozisyonlardaki sekiz mühendis ve teknisyenden oluşan ekip, polipropilen fabrikasında uyguladıkları modifikasyon projesiyle daha az elektrik harcalayark tasarruf sağlamayı başardı.

Petkim Genel Müdür Yardımcısı Hatice Kaygın, yarışmada elde edilen başarının, şirketin geleceğinde söz sahibi olacak mühendislerin ve teknisyenlerin en önemli motivasyon kaynağı olduğunu belirterek ekip üyelerini kutladı. Petkim’in 2006 yılında toplam kalite yönetimiyle başlayan mükemmellik yolculuğunda başarılarını ödüllerle taçlandırmaya devam edeceklerini belirten Kaygın, “Petkim’de üst yönetim ve tüm çalışanlarımız, işimizi daha iyi yapmaya ve şirketimize daha fazla katkı koymaya odaklı bir çalışma felsefesine sahibiz. Mühendis ve teknisyenlerimizden oluşan Dinamik ekibinin uyguladığı proje ve elde edilen başarı sadece motivasyonumuzu arttırmıyor, şirketimizin geleceğine duyduğumuz güvenin doğru ellerde yükseldiğini göstererek bizlere mutluluk da veriyor.” dedi.

3 BİN 500 LİRA HARCAMAYLA YILLIK 170 BİN DOLAR KAZANÇ SAĞLANDI

Petkim çalışanlarından Atakan Büyükada, Ali Erdem Aygök, Ramazan Demircioğlu, Dilek Çelenk Akıncı, Ramazan Köroğlu, Emrullah Öztürk ve Gürhan Dedeköy’den oluşan Dinamik ekibi, polipropilen fabrikasındaki E-209 ısı değiştiricisinde (eşanjör) uyguladıkları pilot projeyle kullanılmakta olan 18 bar basınç ve 300 derece buhar sıcaklığını, 6 bar basınç ve 180 derece sıcaklığa indirmeyi başardı. Yaklaşık 3 bin 500 lira harcama yapılan projeyle yıllık 170 bin dolarlık enerji tasarrufu sağlandı. Proje için ek buhar üretimine gerek kalmazken Petkim kompleksinde yoğunlukla bulunan düşük basınçlı buhar kullanıldı. Böylece, “sürdürülebilir gelecek için sorumluluk alma” ilkesi kapsamında karbondioksit değerinde de azalma sağlanmış oldu. Yenilikçi Petkim çalışanlarının başarı kazanan projesinin, Aliağa kompleksindeki diğer fabrikalarda bulunan eşanjörlerde de uygulanması için çalışma başlatıldı. CİHAN