PKK'lılar 300 kilo bombayla saldırdı

PKK'lılar 300 kilo bombayla saldırdı

Tunceli'de zırhlı polis aracına bomba yüklü araçla saldırının detayları ortaya çıktı.

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde teröristlerin bomba yüklü araçla polis zırhlı aracının geçişi sırasında düzenledikleri ve polis memuru Burhanettin Toy’un yaralandığı saldırının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Yaralı polis memuru, "Şüphelenince uzağından geçtim" dedi.

PKK’lıların saldırıyı düzenledikleri  otomobili Ovacık’ın Kozluca Köyü kırsalında arıcılık yapan bir vatandaştan silah zoruyla gasp ettikleri belirlendi.
 
VATANDAŞIN ARACINI ÇALMIŞLAR
 
Otomobili gasp eden PKK’lıların araca bomba yükledikten sonra gece olay yerine bıraktıkları belirtildi. Teröristlerin otomobilin sahibini saldıyı gerçektirene kadar yanlarında tuttukları, bombanın patlatılmasının ardından serbest bıraktıkları öğrenildi. Serbest bırakılan araç sahibinin jandarma tarafından ifadesi alındı.

30801719.jpg
 
300 KİLO BOMBA YÜKLEMİŞLER
 
Saldırının ardından olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada, patlatılan otomobilde yaklaşık 300 kilo bombanın bulunduğu belirlendi. Şiddetli patlamada aracın parçaları 400 metrekarelik alana yayılırken, motoru da 50 metre mesafeye fırladı.
 30801682.jpg
'ŞÜPHELENDİM, UZAKTAN GEÇTİM'
 
Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan ve tedavisi Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde süren polis memuru Burhanettin Toy’un ilk verdiği bilgide, görev yerine giderken fark ettiği araçtan şüphelendiğini ve sorgulamak üzere plakasını aldığını söylediği belirtildi. Toy, "Meslektaşlarımı bıraktıktan sonra dönüş yolunda şüpheli aracın uzağından geçmeye çalıştım. O sırada patlama oldu" dedi.
 
Saldırıda araçta sadece 1 polisin bulunmasının olası bir faciayı da önlediği kaydedildi.
30801709.jpg