Samsung'tan dinleme açıklaması

Samsung'tan dinleme açıklaması
Güncelleme:

''Samsung herkesi dinliyor'' iddiası izerine Samsung'tan açıklama yapıldı.

Rize'den bir genç, sosyal medya üzerinden paylaştığı görüntülerle Samsung'un kullanıcılarını dinlediğini iddia etti. Bu iddiaları Samsung, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak yalanladı.

NFC teknolojisiyle hiçbir şekilde takip veya dinleme yapılamayacağını belirten Samsung'un açıklamasında şöyle denildi: "Sosyal medyada bir kullanıcımızın paylaştığı videoda görülen, Samsung mobil cihazının pilinin üzerinden sökülen parça 'NFC anteni'dir. NFC (Near Field Communication) yakın alan iletişimi için kullanılan bir haberleşme teknolojisidir. Tüm dünyada giderek yaygınlaşan NFC teknolojisinin hiçbir şekilde takip ve/veya dinleme benzeri bir amaçla kullanılması/kullanılabilmesi mümkün değildir.

NFC özelliğini destekleyen cihazlarda 'NFC anteni', genellikle telefonun arka kısmına yakın, cihazın diğer cihazlarla kısa mesafede haberleşmesini mümkün kılacak/kolaylaştıracak şekilde, batarya veya arka kapak iç yüzeyine gömülü olarak yerleştirilmektedir. Bu durum, NFC'yi destekleyen cihazınızın kullanım kılavuzunda da belirtilmektedir. Özelliğin kullanılabilmesi için telefonun bağlantı ayarları menüsünden NFC başlığının aktive edilmesi gerekir, aktive edilmezse özellik kullanılamaz.

NFC teknolojisi, bu özelliği destekleyen cihazların birbirine 10 cm veya altı bir mesafede, âdeta dokunacak kadar yaklaştıkları zaman etkin olmakta; cihazların birbiriyle konuşabilmeleri ancak bu şartlar altında sağlanmaktadır.

'NFC anteni'ni cihazınızdan sökmeye yönelik, cihazın piline veya diğer aksamlarına bir müdahalede bulunmanız, pilinizi ve telefonunuzu garanti kapsamı dışında bırakabilir; ayrıca NFC ile ilgili fonksiyonlarının çalışmamasına da neden olabilir. Bu yüzden kullanıcılarımıza bu tür uygulamaları tavsiye etmiyoruz."