Şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın Baba Ocağında Hüzün (3)

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın Baba Ocağında Hüzün (3)

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin askeri araç geçerken bomba yüklü aracı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 2 askerden Uzman Jandrama...

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ MEHMET KOÇAK GÖZ YAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin askeri araç geçerken bomba yüklü aracı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 2 askerden Uzman Jandrama Çavuş Mehmet Koçak'ın cenazesi, Yozgat'taki baba evinde helallik alındıktan sonra Çapanoğlu Büyük Camii'ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde, cami avlusuna gelerek eşinin tabutuna sarılan Dilek Koçak, "İki yetim yavru bıraktın yiğidim, mekanın cennet olsun. Benim canımı alsalardı" diye ağıt yakıp, tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Bu sırada babasının fotoğrafını öpen 7 yaşındaki Gülten Naz'ın hıçkırıkları, yürekleri dağladı. Şehidin 15 yaşındaki oğlu Enes ise babasının tabutu karşısında güçlükle ayakta durabildi.

Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun dua etmesi ve cenaze namazının kılınmasının ardından şehit için helallik istendi. Cenaze namazına katılan yaklaşık 4 bin kişi, hep birlikte "Helal olsun" diye seslendi.

Törene, şehit Mehmet Acar'ın ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgenaral Mehmet Şanver, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Yusuf Başer, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ile, birçok asker de katıldı. Bugün Yozgat'ta yapılması planlanan ve iptal edilen Türk Yıldızları ekibinin pilotları da cenaze törenindeydi.

Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii'nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazı ve törenin ardından Şehit Uzman Jandarma Çavuş Mehmet Koçak'ın cenazesi, Yozgat Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı