Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Kilis’te, 28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve “1-7 Mart Deprem Haftası” etkinlikleri çerçevesinde etkinlik düzenlendi.Aalaeddin Yavaşça Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal...

Kilis’te, 28 Şubat Sivil Savunma Günü” ve “1-7 Mart Deprem Haftası” etkinlikleri çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

Aalaeddin Yavaşça Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başladı. Sinevizyon gösterisinden sonra AFAD İl Müdürü İlhami Akgül bir konuşma yaptı.

Bilahare Vali Süleyman Tapsız, yaptığı konuşmada; Afet ve acil durum yönetiminin koordinasyon içinde yürütülmesi ve afet öncesi hazırlıkların yapılması için bina, araç-gereç, kurumsal yapılanma ve bilimsel araştırma konusunda ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Deprem riski yüksek bölgelerde yıkılması gereken binalar yıkılarak yenileri yapılmalıdır. Depreme hazırlık noktasında en üst seviyede olmak durumundayız. Hiçbir şekilde her hangi bir tedbiri ihmal etme ya da erteleme gibi bir keyfiyetin içinde olamayız. Yapılması gereken, her kurum ve kuruluşun sorumluluğunu bir başkasının üzerine yüklemeden, kendi görevlerini en iyi biçimde yerine getirmelidir. Valilik olarak çalışmalarımızda sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine özel önem vermekteyiz. Halkımız nezdinde afet bilincinin oluşmasını sağlayarak afet öncesi alınacak koruyucu ve önleyici tedbirler ile afet zararlarını minimuma indirmeyi hedeflemekteyiz. Vatandaşları deprem konusunda hazırlıklı olmaları için bilinçlendirmeli ve eğitmeliyiz; ancak panik yaratacak açıklamalardan da kaçınmalıyız” dedi.

Vali Süleyman Tapsız, deprem ve doğal afetlerin ülkemiz ve milletimizden uzak olması temennisiyle toplantının ve yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diledi.

Vali Tapsız ve protokol üyeleri daha sonra “Sivil Savunma Günü” ve “Deprem haftası Etkinlikleri” çerçevesinde okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verdi.

Törenlere Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, daire amir ve müdürleri katıldı. Program sonunda prtokol üyeleri açılan sergiyi ziyaret etti.