Şükrü Genç, kendisini hedef gösterenlere yanıt verdi

Şükrü Genç, kendisini hedef gösterenlere yanıt verdi

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Fransa'daki kanlı saldırının ardından kendisini hedef gösterenlere bir basın açıklamasıyla yanıt verdi.

Fransa’nın başkenti Paris’te  içlerinde polis memurları, biri Müslüman 12 kişinin terör saldırısı sonucu öldürüldüğü kanlı dergi baskınına tüm dünyada  olduğu gibi ülkemizde de  büyük tepki gösterildi.

Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’ da Paris’teki Avrupalı liderlerle birlikte yürüyüşe katılmış  ve şöyle demişti;

Şahsen ve hükümet olarak Paris’e gittim. Çünkü her ne suretle olursa olsun masum insanlara dönük bir eylemin ki; orada polisler, birisi yine Müslüman olan Ahmet Merabet, öldürüldü. Terör olgusu hepimizin karşı çıkması gereken bir olgudur. Her surette orada dünya liderleriyle yürüyerek  bu konudaki, ilkeyi öne çıkardık ve benimsemediğimizi gösterdik.”

Cumhubaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,

“Türkiye olarak, ‘Charlie Hebdo’ dergisinin Paris’teki merkezinde 12 kişinin hayatını kaybetmesine ve 20 kişinin yaralanmasına yol açan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Bu vesileyle, terörün dininin ya da milliyetinin olamayacağını ve hiç bir gerekçeyle mazur gösterilemeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Paris’te yaşandığı türden terör saldırıları, farklılıklara tahammülsüzlüğün ve nefret söylemlerinin yol açtığı gerginlikler, dini ve kültürel farklılıkları düşmanlık gerekçesi olarak sunma girişimleri karşısında hepimizin ortak tavır sergilemesi büyük önem taşımaktadır.

ŞÜKRÜ GENÇ NE DEDİ?

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ne yaptı?  Paris’deki saldırı hakkında  kişisel hesaplarından :

“Fransa’da ‘Charlie Hebdo’ degisine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hiç bir gerekçe masum insanları katledilmesini haklı çıkaramaz.”  açıklamalarını yaparak sağduyu ve barış çağrıları yaptı.

CUMHURİYET GAZETESİNE NEDEN GİTTİ?

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik terör tehditlerine karşı gazeteyi ziyaret etti. Ve olası kanlı eylemlerin Türkiye’de ve Cumhuriyet Gazetesi’nde de yaşanmaması için destek verdi.  Kardeşlik, birlik, barış ve huzur meajları sundu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç aynı şekilde Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yaptığı gibi terörü kınadı.

Bu açıklamalar ortadayken Şükrü Genç, “Karikatürlere destek verdi” başlıklarıyla yerel bir internet sitesinde hedef gösterildi.

Hemen sonrasında AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı attığı “Şükrü Genç’e haddini bildirmek üzere belediyeye yürüyoruz” şeklindeki mesajları ile halkı tahrik girişimi başlattı.

Bu girişim en az Paris’deki kanlı saldırı kadar tehlikelidir. Sarıyer’de kurmaya çalıştığımız birlik, beraberlik, barış ve huzuru dinamitlemekten başka bir şey değildir. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in şahsına yönelik maksatlı haber ve dedikodular halkımız arasındaki iç barışa ciddi bir tehdittdir.

Sarıyer ilçesinde barışı, huzuru, hoşgörüyü egemen kılmak  belediyemizin temel  politikasıdır. Bu politikamızdan asla ödün vermeyeceğiz. Halkı kin ve nefrete teşvik edenlere biz yine barış mesajlarımızla cevap vereceğiz. Sarıyer ilçesinin ve halkının huzur ve güvenliği bizim için her türlü politikadan daha değerlidir. Halkımızın manevi duygularının seçim malzemesi yapılmasına asla izin vermeyeceğiz!

SARIYER BELEDİYE BAŞKANLIĞI