Tataristan’ın tarihi ve kültürel mirasları marka oldu

Tataristan’ın tarihi ve kültürel mirasları marka oldu

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, bölgenin ekonomik ve turistik gelişimine katkı sağlayacak yeni marka tanıtımını “Tataristan’ın Mirasları” adlı sunumla gerçekleştirdi. Tataristan’ın tarihi...

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, bölgenin ekonomik ve turistik gelişimine katkı sağlayacak yeni marka tanıtımını “Tataristan’ın Mirasları” adlı sunumla gerçekleştirdi. Tataristan’ın tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

Tataristan Kültür Bakanlığı’nın önümüzdeki iki yıla kapsayacak çalışmalar için 1.3 milyar ruble (20 milyon dolar) harcama yapacak. Tataristan’ın yeni markasında, Osmanlı tuğrası, at üstünde batur, çift başlı kartal, kanatlı kar leoparı ve Tataristan’da bulunan ibadethaneler bulunuyor. Hazırlanan arma ve motifler önümüzdeki günlerde Tataristan’ın dünyaya tanıtımında kullanılacak.

Tataristan’ın Rusya geneline yayılmış çok zengin kültür mirasları olduğunu belirten Minnihanov, “Bu proje, Tataristan’ın gelişimine ve ilerlemesine yardımcı olacak. Bizim miraslarımıza sahip çıkmamız ve bunu gelecek nesillere aktarmamız lazım. Dünyada da bu miraslarımızla kendimizi ve kültürümüzü tanıtmamız gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Minnihanov, “Bugün Tataristan birçok ülke tarafından biliniyor ve tanınıyor. Burada birçok büyük firmanın yatırımları var ve hepsiyle iletişim içerisindeyiz. İlişkilerimizi ilerletip ekonomik yatırımların yanında turistik ilişkilerimizi de geliştirmek istiyoruz. Universiade olimpiyatları kapsamında Kazan şehri çok gelişti, sporcular için hazırladık ama gördük ki turistlerin de çok ilgisini çekiyor.” dedi.

Batının Rusya’ya karşı yaptırımlarını eleştiren Minnihanov, “Açıkça söylemek gerekirse batının ülkemize karşı objektif olmayan bazı davranışları var. Ama biz her zaman bir çıkış yolu bulunması ve anlaşma sağlanması taraftarıyız. Tataristan çok kültürlü, çok milletli ve çok tarihli bir bölge, biz ne yapıyorsak halkımıza yararlı olması için yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ünlü gazeteci Tina Kandelaki yönetiminde Apostol Medya tarafından organize edilen etkinliğe Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ile beraber birçok bürokrat katıldı. Tataristan Başbakanı İldar Halikov, Tataristan’ın ilk Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev, Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür-Tanıtım Müşaviri Alper Özkan ve Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosluğu yetkilileri de katılımcılar arasındaydı.

CİHAN