Tekstil İşçilerinin Kadınlar Gününü Kutladılar

Tekstil İşçilerinin Kadınlar Gününü Kutladılar

CUMHURİYET Kadınları Derneği Sivas Şubesi üyeleri '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle kentteki bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek burada çalışa...

CUMHURİYET Kadınları Derneği Sivas Şubesi üyeleri '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle kentteki bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek burada çalışan kadınlara karanfil verdi.

8 Mart 1857'de ABD'nin New York kentindeki bir tekstil fabrikasında çıkan yangın sonucu çoğu kadın 129 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Kadınlar Günü ilan edilen gün, Sivas'ta da etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi, kentteki Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasını ziyaret etti. Dernek üyeleri, 100 tekstil işçisine karanfil vererek Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Yangında hayatını kaybeden kadınları Sivas'taki tekstil fabrikasında andıklarını belirten Şube Başkanı Nurten Yanalak, "Amerika'daki bir tekstil fabrikasında çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden 129 kadın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün doğuşuna neden oldular. Onları minnetle anarak biz de bugün o tarihi yaşatmak istedik. O kadınları anmak için Sivas'ta ki bir tekstil firmamızı ziyaret ettik. Burada çalışan tekstil işçilerimize birer karanfil vererek yangında hayatı kaybeden kadınları yad ettik" dedi. Şube Başkanı Nurten Yanalak ayrıca kendilerinin ziyaretini takip eden kadın basın mensuplarına da çiçek vererek bu özel günlerini kutladı.

GC(EA/CK)