Topbaş damadı için imar planı mı hazırladı ?

Topbaş damadı için imar planı mı hazırladı ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı için imar planı sözü verdiği iddia edildi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere Aydınlı Grup'tan bir açıklama geldi.

İşte o açıklama:

17 Ekim 2014 tarihinde, Sözcü  Gazetesi’nin manşetinde  “İstanbul’un yüzük taşını Topbaş’ın damadı kaptı” başlığıyla yer alan, Müvekkilim Ömer Faruk Kavurmacı’nın şahsını, aile fertlerini ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Aydınlı Grup şirketlerini  hedef alan  haberde, bahse konu edilen İstanbul Güneşli semtinde bulunan İçdaş Fabrikası  arazisinin plan yapımı ve emsalinin artırılmasıyla ilgili müvekkilimin, aile fertlerinin ve ortak olduğu şirketlerin doğrudan yada dolaylı olarak hiç bir  girişim yada dahli olmamıştır.

Söz konusu haberde, kamuoyunu yanıltıcı içeriklerle, gerçeğe aykırı,  afaki ve karalamaya yönelik ifadelerle, müvekkilimizin, aile fertlerinin ve ortağı olduğu şirketlerinin isimleri kullanılmaktadır. Arazi sahiplerine plan yapımı ve emsal artırımı taahhüdünde bulunulduğu iddiası tamamen yalan ve iftiradır.

Gazetede yayımlanan yazının, Basın Kanunu 14.maddesinde açıkça belirtilen “ kişilerin şeref ve haysiyetini ihlal edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayım yapılması” hükmüne aykırı içerikte olduğu  aşikardır. Tarafımızın bilgisine başvurma ihtiyacı duyulmaksızın yalan, yanlış içerikle, karalama  ve  yanıltma  amacı ile   hazırlanan bu haberi reddetmekteyiz.

Haberde ayrıca ''Planlarla büyüdüler'' başlığı altında verilen bilgiler de tamamen gerçeğe aykırı olup, müvekkilime ve aile fertlerine karşı bir algı oluşturma gayretinden başka bir şey değildir.

Diğer taraftan,  Solarkent  ve  Vadistanbul Projelerinde,  ilgili yerlerin yapımı ve teslimi için imzalanan  sözleşme tarihindeki geçerli olan imar planları üzerinden yapı ruhsatı alınmıştır. İşe başladıktan sonra ilgili mahallerde hiçbir plan değişikliği müracaatımız olmamıştır.

Koru Florya  projesi;  TOKİ ile hasılat paylaşımı olarak gerçekleştirilen yüklenicisi olduğumuz bir Kamu  projesidir. Bu projenin tüm imalatı TOKİ tarafından hazırlanan imar planları doğrultusunda gerçekleşmekte olup, tarafımızın planlara herhangi bir müdahalesinin olması mümkün değildir.

1965'ten beri faaliyette bulunan, ülkemize katma değer sağlayan ve bugün 3.500 çalışanı ile ticari ve sınai faaliyetine devam eden müvekkilim Aydınlı Grup;  planlarla, emsal artırımları  ve sair yalan haberlere dayalı  manipülasyonlarla değil, üretimle ve  moda perakendeciliğiyle büyümüştür. Markamızı taşıdığımız Gayrimenkul  ve inşaat sektöründeki  faaliyetlerimiz de yasa ve yönetmeliklere uygun olarak  imarlı alanlar üzerinde gerçekleştirdiğimiz projelerle devam etmektedir.

Basın meslek ilkeleri gereği, gazetecilikte temel işlev, gerçekleri bulup bozmadan, abartmadan kamuoyuna yansıtmak olduğu göz önünde tutularak haber yapılması temel gaye olmasına rağmen, tamamen gerçeğe aykırı ve karalama amacı güden, basın meslek ilklerini hiçe sayan haber ve yayınlara ilişkin olarak, her türlü hukuki ve cezai yaptırımlar için yasal yollara başvurmak sureti ile haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna duyururuz.  17.10.2014

Saygılarımızla,

Ömer Faruk Kavurmacı ve Aydınlı Grup Şirketleri

Vekili

Av.A.Tarık Çilekçi