Toyota güven sağladı

Toyota güven sağladı
Güncelleme:

Potansiyel gaz pedalı sorunu ile ilgili Türkiye'deki ön çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Potansiyel gaz pedalı sorunu ile ilgili yapılan geri çağırma kampanyası hakkında görüşlerini bildiren Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt ‘Öncelikle, Toyota müşterilerinin bu süreci yaşamalarından ötürü derin üzüntülerimizi sunuyoruz. Duyurusu yapılan bu kampanya, tüm müşterilere en üstün güvenlik standartlarını sunmak adına bir önlem mahiyetindedir. Toyota, müşterileri adına duruma yönelik aksiyon almak için gerekli tüm çabayı göstermektedir.

Süreç hakkında bilgi veren Bozkurt ‘ Üretim aşamasında potansiyel gaz pedalı problemine sebebiyet verecek parçanın kullanıldığı araçlara ait şasi numaraları listeleri Toyota Avrupa tarafından oluşturuluyor. En kısa sürede ülke bazında sevkiyatlara göre listeler belirlenecek ve tarafımıza gönderilecek. Türkiye’de bu kampanya kapsamına alınan araç sahiplerine Toyota İletişim Merkezi tarafından direkt olarak ulaşılacak ve araçları ile ilgili gereken işlemler hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Müşteri memnuniyeti kapsamında, satış sonrası ve bayi satış sonrası ekiplerimiz kapsam dahiline giren araçların iyileştirme işlemlerinin tamamlanması için çalışma sürelerini de artıracak’ diye belirtti.

Toyota Plazalar’da satışa sunulan tüm modeller sorunsuz

Bozkurt, konuşmasının devamında Türkiye’de satılmakta olan araçlar hakkında da bilgileri paylaştı. ‘Toyota olarak kendi stoklarımızda ve bayilerimizin stoklarında bulunan araçları detaylı olarak inceledik. Öncelikle bayilerimizin stoklarında yer alan ve bu kampanya kapsamında değerlendirilen araçların müşteriye satışını durdurduk ve satıştan geri çektik. Kendi stoklarımızda bulunan araçların da yapılan kontrollerin ardından sorunsuz olduğunu tespit ettik.

Mevcut durumda, Toyota Plazalar’da satışa sunulan tüm modellerimiz sorunsuz olarak müşterilerimize teslim edilmekte ve gereken tüm çalışmalar büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürülmektedir. Bununla beraber, üretim aşamasında gereken iyileştirme yapıldığı için, sevkiyatı yapılan yeni araçlarda da bahsi geçen problem bulunmamaktadır. ‘Her koşulda Önce Müşteri Memnuniyeti’ politikamız çerçevesinde , konuyla ilgili olarak Toyota Avrupa ile devamlı irtibat sağlamakta ve gelişmeleri yakinen takip etmekteyiz’ diye ekledi.