TRT'de Ekmeleddin İhsanoğlu yasağı !

TRT'de Ekmeleddin İhsanoğlu yasağı !

Özellikle muhalefetin "Tayyip Radyo Televizyonu" diyerek eleştirdiği TRT çok tartışılacak bir karar aldı.

TRT Belgesel kanalı, Çankaya adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da yer aldığı ve sadece bir bölümü yayınlanan belgeseli "program yoğunluğu var" gerekçesiyle yayından kaldırdı. "Kutsal su Zemzem-Zübeyde Su Yolu" isimli belgesel 7 bölüm çekilmişti. CHP'li Tanrıkulu, "TRT, hükümetin yayın organına dönüştü. Bu da kanıtı" dedi

TRT Belgesel kanalı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da yer aldığı ve sadece bir bölümü gösterilen belgeseli, program yoğunlu gerekçesiyle yayından kaldırdı. 2010 yapımı ‘Kutsal Su Zemzem - Zübeyde Su Yolu’ belgeseli, 2014 yılında TRT Belgesel kanalının yayın planına alınmıştı. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan da görüş alınan ve 7 bölüm devam etmesi beklenen program, temmuz ayındaki 1’inci bölümünün ardından yayınlanmadı. Belgeselin yayınlanmaması tartışma başlattı. Belgeselde görüş alınan kişiler arasında o dönemin İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri, şimdi ise muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı için destek verdiği İhsanoğlu da bulunuyor. TRT Belgesel Kanal Koordinatörü Adnan Süer, programlarda büyük bir yoğunluk olduğunu ve belgeselin bu nedenle yayından kaldırıldığını belirterek, “Kimsenin şahsıyla ilgili bir sorun yok. ‘Kaldırın’ diye bir talimat da yok” dedi.

‘GEREKÇE GERÇEKÇİ DEĞİL’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise yayın planına alınan üstelik bir bölümü yayınlanan programın ‘yoğunluk’ gerekçesiyle kaldırılmasının gerçekçi olmadığını söyledi. Tanrıkulu, “Bunun tek gerekçesi, o belgeselde Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bulunması. Başka bir açıklaması yok. TRT sonuçta bir kamu yayın organı olmaktan çıktığını ve hükümetin yayın organına dönüştüğünü defalarca gösterdi” dedi.