Tüm Ampuller Akıllanıyor…

Tüm Ampuller Akıllanıyor…
Güncelleme:

Ev otomasyonunun önemli bir parçası olan ışıklandırma, şimdi biraz daha akıllı.

Atif Noori’nin yarattığı Emberlight projesi, tüm ampulleri birer akıllı ampul haline getirmeyi amaçlıyor. Yarıiletken alanındaki eğitimi ve sektör deneyimi, ona bu fikri gerçeğe dönüştürmek için arka planı hazırlamış. Noori, özellikle bağlantılı cihazlara meraklı olduğunu söylüyor.

Pazara yeni sürülmeye başlayan LED ampuller elektrik tasarrufu için çok faydalı ama WiFi veya Bluetooth ile bağlantı kurulanları hala biraz pahalı. Emberlight kullanıcılara ara bir çözüm öneriyor. Bir adaptör parça sunuyor ve ona takacağınız ışığı azaltılabilir özellikte tüm normal ampullerle çalışıyor.

Önce kutudan çıkardığınız Emberlight adaptör parçasını istediğiniz lambanın yuvasına takıyorsunuz, sonra da ampulü bu adaptöre takıyorsunuz. Akıllı telefon için indireceğiniz bir uygulama ile Emberlight adaptörü tanıtıyorsunuz ve tamam, işte bu kadar basit. Emberlight’ı tavan lambalarında, masaüstü veya ayaklı tüm lambalarda kullanabilirsiniz.

Emberlight ampul ve akıllı telefonunuz, WiFi ve Bluetooth LE bağlantı karışımı ile çalışıyor. Uygulamadan ampullerin ışığını kısıp açabiliyor, kapatıp açabiliyor veya yaklaştığınızda açılmaları için ayarlayabiliyorsunuz. Mesela dışarıdan eve geldiğinizde daha siz yaklaşırken evin ışıkları yanabilir. Veya evden çıktığınızda kendi kendine kapanabilir. Sabah yumuşak bir ışıkla uyanmak için, Emberlight ampulü alarmlı saat gibi de ayarlamak mümkün.

Emberlight ürünleri şu anda bir Kickstarter projesi ile sunuluyor.