TÜRK-ALMAN HUKUKU ZİRVE ÜNİVERSİTESİ'NDE KONUŞULACAK

TÜRK-ALMAN HUKUKU ZİRVE ÜNİVERSİTESİ'NDE KONUŞULACAK

Türk-Alman Hukukçuları Zirve Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda sağlık alanında Türkiye ve Almanya'da ki hukuk sistemini konuşacaklar.

Türk-Alman Hukukçuları Zirve Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda sağlık alanında Türkiye ve Almanya'da ki hukuk sistemini konuşacaklar.

Zirve Üniversitesi'nde 1 Nisan Cuma günü "Sağlık Hukukunda Sorumluluk" konulu Türk-Alman Uluslararası Hukuk Sempozyumu düzenlenecek.

Bölgenin ilk Hukuk Fakültesi olan Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Almanya Augsburs Hukuk Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan sempozyum Kızılhisar Kampüsü'nde üç oturumda gerçekleşecek.

Sempozyumun açılış konuşmalarının ardından Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Kaplan moderatörlüğünde başlayacak olan sempozyumun ilk oturumunda "İlaç sorumluluğunda güncel sorunlar, klinik deneylerden dolayı sorumluluk ve Alman sağlık sisteminde hastaneler ve hastanelerin hukuki sorumluluğu" konularından bahsedilecek. İkinci oturumun moderatörlüğünü Augsburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulrich Gassner yaparken bu oturumda "İdarenin sağlık hizmetlerinden kaynaklanan hukuki sorumluluğu, Almanya'da ölüm yardımı konusunda yeni düzenlemeler ve tıbbi ve etik açıdan ölüm yardımı" konuları tartışılacak.

Augsburg Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Henning Rosenau'nın moderatörlüğünü yaptığı son oturumda ise, "Hekimin malpraktisten kaynaklanan hukuki sorumluluğu, güncel yüksek yargı kararları ışığında aydınlatma hatasından kaynaklanan cezasi sorumluluk ve hekimin malpraktisten kaynaklanan cezai sorumluluğu" konularına değinilecek.

Türkiye'de sağlıkla ilgili hukuki konuların son zamanlarda daha sık konuşulmaya başlandığını ve bölgede ilk defa Zirve Üniversitesi'nde konuşulacağını ifade eden Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, uluslararası kurumlarla yapılan çalışmaların önümüzdeki dönemlerde katlanarak artacağını, bu anlamda Zirve Üniversitesi'nin vizyonu olan uluslararası anlamda bir bilimsel referans merkezi olma hedefi yolunda somut adımlarının atıldığını görüldüğünü belirtti.

Kısa, "Önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan üniversitelerle işbirliğini daha fazla geliştirmek istiyoruz. Özellikle de Ortadoğu'ya yakın olmamız sebebi ile başta ABD ve Avrupa Birliğine üye ülkelerin bilimsel kuruluşları Zirve Üniversitesi'ni tercih etmektedir" dedi.

Saat 10.00'da başlayacak sempozyum saat 16.30'da sona erecek.