Uşak’ta Sahte 267 Bin Avustralya Doları Ele Geçirildi

Uşak’ta Sahte 267 Bin Avustralya Doları Ele Geçirildi

Uşak polisine bir şahsın ihbarda bulunması üzerine harekete geçen ekipler 4 dolandırıcıyı ve yanlarındaki fotokopi ile çoğaltılmış 267 bin sahte...

Uşak polisine bir şahsın ihbarda bulunması üzerine harekete geçen ekipler 4 dolandırıcıyı ve yanlarındaki fotokopi ile çoğaltılmış 267 bin sahte Avustralya dolarını ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Uşak Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerine, M.A. (35) isimli şahıs sosyal medya üzerinden tanıştığı bir bayanın, çanta dolusu Avustralya dolarını 400 bin TL karşılığında vermeye çalıştığını ve kendisini dolandırmak istediğini bildirdi. Harekete geçen polis S.Ö.(43), D.K. (49), Ü.K. (26) ve M.K.(40) isimli şahıslar yakalayarak, üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada bin 100 gerçek Avustralya doları, ve fotokopi ile çoğaltılmış sahte 267 bin Avustralya dolarını ele geçirdi.

Şüpheliler hakkında yapılan sorgulamada ise D.K (49) isimli şahsın 54 adet suç kaydının olduğu, Uşak'ta 5 adet dolandırıcılık olayına karıştığı ve 21.03.2016 günü meydana gelen 100 bin TL'lik dolandırıcılık olayının firarisi olduğu, Ü.K. (26) isimli şahsın 9 adet suç kaydının olduğu Uşak'ta 4 dolandırıcılık olayına karıştığı, M.K. (40) isimli şahsın üzerinden çıkan nüfus cüzdanının kendisine ait olmadığı, gerçek isminin ise F.K. (31) olduğu, 7 suç kaydının bulunduğu ve Denizli Sulh Ceza Hâkimliği tarafından da arandığı tespit edildi.

Olayla ilgili adli makamlara sevk edilen 3 şüpheli Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakılırken, F.K. (31) isimli şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.