Yaşar Hoca'dan bomba iddialar !

Yaşar Hoca'dan bomba iddialar !
Güncelleme:

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, geçtiğimiz yıl aynı programda el hareketiyle ekran başındakileri şoke etmişti.

Yaşar Nuri Öztürk, "Sakal-ı Şerif diye bir şey yoktur, buna inanmak putperestliktir" ifadelerini kullandı.

Sakal-ı Şerif'e kutsallık yükleyenleri Allah'a şirk koşmakla suçlayan Öztürk, "Kimin kılı olduğu belli mi o da belli değil" idiasında bulundu.

İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk'ten bir bomba daha. Yaşar Hoca, milyonlarca insanın ziyaret ettiği hatta görmek için birbirini ezdiği Sakal-ı Şerif hakkındaki sözleriyle şimşekleri üzerine çekecek.

Show TV'de Saba Tümer'in sunduğu programa çıkan Öztürk, bir izleyicinin "Peygamberimizin Sakal-ı Şerif'i doğru saklanıyor mu?" şeklinde sorusuna böyle cevap verdi:

YAŞAR NURİ: KİMİN KILI OLDUĞU BELLİ DEĞİL


PEYGAMBERİMİZ FETİŞİST Mİ?

Gerisi hikaye, sakalı, ne sakalı. Fetişist mi peygamberimiz sakallarını versin de bunu kutsal yapın desin. Bir de şerif ekliyorlar ona Sakal-ı Şerif. Kimin kılı olduğu belli mi o da belli değil. Bunlar bu lakırtılar pis pis şirk koşuyor."

Geçtiğimiz aylarda Kanaltürk Tv ekranlarında soruları yanıtlayan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün, namazla ilgili açıklamaları yine çok tartışılmıştı.

"ENFEKSİYON KAPMAMAK İÇİN CAMİLERDEN UZAK DURUYORUM"

Doktorların talimatlarına uyarak hareket ettiğini söyleyen Yaşar Nuri Öztürk şunları söylemişti: "Kılmaz olur muyum? Kılıyorum. Benim birkaç ay, doktorların tamam diyeceği güne kadar topluluklara katılmam yasak. Enfeksiyon riski var. Kolay bir ameliyat, tedavi geçirmedim. Enfeksiyon riskinin en çok olduğu yer, dikkat edilmesi gereken yer de camiler ve havaalanlarıdır. Biliyor musunuz, ben 1 buçuk yıldan beri bir 40 dakikalık uçak yolculuğu yaptım. Enfeksiyon kapmamak için uçağa binmiyorum. Camilerden, cemaatlerden uzak duruyorum. "

"TÜRKİYE'DE CUMA NAMAZI FARZ DEĞİLDİR"

"Türkiye'de Cuma namazı farz değil midir?" sorusuna ise ilginç bir yanıt veren Öztürk, "Evet değildir. Bir çok İslam ülkesinde değildir. Orada derin anlamlar vardır. Cuma namazı cemaatle kılınan bir namazdır. O cemaatin vücut bulması, o cemaatin o namazı kılmak için toplandığı mekanın hassasiyetleri önemlidir. Fıkıhtan dikkate alındığı zaman bu dediğim doğrulanır" diye konuşmuştu.