Yemendeki olaylar

Yemendeki olaylar

Aden kentindeki Hurmekser bölgesinde, Husi militanları ve devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlıları ile Cumhurbaşkanı Hadi yanlıları arasında çıkan çatışmada 20 kişi hayatını kaybetti

ADEN (AA) - Yemen'in Aden kentindeki Hurmekser bölgesinde Husi militanları ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı gruplar arasında çıkan çatışmada 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Husi militanların Aden kentinin Meaşik bölgesindeki cumhurbaşkanlığı sarayına ilerlediği sırada, Husi militanları ve Salih yanlıları ile Hadi yanlısı gruplar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 9'u Husi militanı, 6'sı Hadi yanlısı, 5'i sivil 20 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralananların da bulunduğu belirtildi.

Görgü tanıkları, bazı yerleşim birimlerinde çatışmaların halen devam ettiğini ve bölgede endişeli bekleyişin sürdüğünü aktardı.

Yemen'in Aden kentine ilerleyen Husi Ensarullah hareketi militanlarının, tanklarla Hurmekser'e yöneldiği iddia edilmişti.