''Adımın anılması mutlu ediyor''

''Adımın anılması mutlu ediyor''

Kasımpaşalı futbolcu Yekta Kurtuluş, Galatasaray'da adının anılmasının mutluluk verdiğini söyledi.

Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'nin ocak ayı sayısında röportajı yer alan Yekta, Trabzonspor ve Fenerbahçe ile yaptıkları maçların ardından medyada sıkça yer aldığı, bir yazarın kendisini Galatasaray'ın alması gereken oyuncular listesine koyduğu ifade edilerek yöneltilen, ''Bu tip gelişmeler seni nasıl etkiliyor?'' sorusuna, ''Bana onur veriyor. Galatasaray gibi bir camiayla adımın geçmesi bile beni mutlu ediyor. Bu tip haberler ve yazılar beni motive ediyor, cesaret veriyor'' yanıtını verdi.

Yekta, 2. lig ile kıyasladığında Turkcell Süper Lig'de görev yapmanın daha kolay olduğunu söyledi.

Kasımpaşalı futbolcu, üç farklı ligde oynayan bir futbolcu olarak yaptığı değerlendirmede, ''Özellikle 2. ligdeki futbol, rakibin oyununu bozmak üzerine kuruludur. Takımlar çok fazla pas yapmayı, risk almayı yani futbol oynamayı düşünmez. O açıdan bakıldığında Turkcell Süper Lig'de oynamak daha kolay. Herkes kendi yeteneğini ve kalitesini göstermeye çalışıyor'' diye konuştu.

''SÜREKLİ SINIFTA KALIYORUM...''

Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olduğunu bildiren Yekta, derslere giremediği için sürekli sınıfta kaldığını kaydetti.

Bu konuda hiçbir kolaylık sağlanmadığından yakınan Kasımpaşalı futbolcu, ''Derslere giremediğim için devamsızlık nedeniyle sürekli sınıfta kalıyorum. Mesleğimin eğitimini alıyorum, ama bu konuda bize hiçbir kolaylık sağlanmadığını da söylemeliyim'' şeklinde konuştu.

''YILMAZ HOCA MİLLİ TAKIMDA BAŞARILI OLUR''

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlük görevine talip olmasıyla ilgili soruyu da Yekta, hocasına destek vererek şöyle yanıtladı:

''Yılmaz Hoca'nın başarılı olacağına inanıyorum. Kendisinin de söylediği gibi Trabzonspor dışında büyük takımlarda görev almamış, küçük takımlarda büyük işler başarmış bir teknik direktör. Milli takımın başında güzel işler yapabileceğine, takımını iyi noktalara getirebileceğine inanıyorum. En azından pas yapabilen, oyunun kontrolünü elinde bulundurabilen bir milli takım çıkartır ortaya.'