ABD askerleri Kıbrıs'ta panik yarattı !

ABD askerleri Kıbrıs'ta panik yarattı !
Güncelleme:

ABD'nin Güney Kıbrıs'taki Baf kentindeki hava üssüne asker sevkiyatı yapması yeni tartışmalara yol açtı. Her gün askeri tatbikatların yapılması şüphe uyandırdı.

ABD'nin Güney Kıbrıs'taki Baf kentindeki hava üssüne asker yığması bölgede yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. ABD'nin her gün askeri tatbikat yapması kafaları karıştırırken, Rum medyası, "Amerikan komandolarının ne işi var" sorusunu gündeme getirdi.

Son dönemde tansiyonun yüksek olduğu Kıbrıs’ta sıcak bir gelişme yaşandı… ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Baf kentinde bulunan Andreas Papandreu Hava Üssü’ne asker yığması bölgede tartışma başlattı.

ABD askerlerinin her gün askeri tatbikat yaptığı bölgede yaşananlarla ilgili olarak Rum medyası, “ABD komandoları Baf’ta ne yapıyor” manşetini attı.

GİZLİ TATBİKATLAR DA YAPILIYOR

Haberlere göre, ABD’li askerler Acemi Kampı’nı kullanıyor. Anarida’daki Acemi Kampı ile Andreas Papandreu arasındaki ulaşım ise Chinook helikopterleriyle sağlanıyor. ABD’liler bölgede gizli olarak da tatbikatlar yapıyor.

Andreas Papandreu Hava Üssü’nde 2 adet Apache, 5 adet Black Hawk ve 5 adet Chinook tipi helikopter, 2 adet C-130 tipi nakliye uçağı, 6 adet zırhlı personel taşıyıcı araç ve Rum Milli Muhafız Ordusu’nun Anarida’daki Eğitim Kampı’nda ise 380 ABD askeri bulunuyor.

Sözcü

Etiketler asker abd Kıbrıs