ABD'de Bağımsızlık Günü kutlamalarına saldırı: Çok sayıda ölü var

Güncelleme:

ABD'de 4 Temmuz'da düzenlenen geçit töreni sırasında gerçekleşen silahlı saldırıda en az 6 kişinin öldüğü ve 24 kişinin yaralandığı açıklandı. Henüz yakalanamayan saldırganın 22 yaşındaki Robert Crimo olduğu bildirildi. Polis, saldırganın silahlı ve tehlikeli olduğu uyarısında bulundu.

ABD’nin Illinois eyaletinde Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıda can kaybının 6’ya yükseldiği, yaralı sayısının ise 20’den fazla olduğu aktarıldı.

Highland Park Polis Şefi Chris O'Neill yaptığı açıklamada, saldırıdaki can kaybının 6’ya yükseldiğini belirterek, yaralı sayısının ise 20’den fazla olduğunu aktardı.

Olay yerinde bir tüfek ele geçirildiğini açıklayan O'Neill, saldırının 'tamamen rastgele' yapıldığını ve saldırganın bir çatıdan kalabalığa ateş ettiği üzerinde durduklarını aktardı.

Saldırganın 22 yaşındaki Robert Crimo olduğunu açıklayan polis saldırganla ilgili 'silahlı ve tehlikeli' uyarısında bulundu.

Highland Park bölgesine uçuş kısıtlaması getirildi

Silahlı saldırının ardından Highland Park hava sahasına uçuş kısıtlaması getirildi. Saldırgan henüz yakalanamazken, Federal Havacılık İdaresi, Highland Park hava sahasına geçici uçuş kısıtlaması getirildiğini duyurdu. Highland Park Polis Departmanı yönetimindeki "yardım uçakları" hariç kısıtlamanın yerden 3 bin fit yükseklikte ve 8 kilometre yarıçapında geçerli olduğu belirtildi.


Öte yandan saldırının ardından Highland Park’ın yakınlarındaki Deerfield, Evanston ve Northbrook’ta da Bağımsızlık Günü kutlamaları iptal edildi.