ABD'nin orta doğu planı belli oldu

ABD'nin orta doğu planı belli oldu
Güncelleme:

ABD, İsrail-Filistin arasındaki çatışmanın daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşmesi ihtimaline karşı bölgedeki vatandaşlarını tahliye planı hazırladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Ortadoğu’daki çatışmaların genişlemesi durumunda, vatandaşlarının bölgeden tahliyesi için tedbir amaçlı plan hazırlandığını duyurdu.

AA’nın haberine göre Kirby, ‘tedbir amaçlı acil eylem planı’nın, ‘beklenmedik durum ve olasılıklar’a karşı hazırlandığını belirtti.

Beyaz Saray’ın, İsrail-Filistin çatışmasının tırmanabileceği ihtimaline dair artan endişeler nedeniyle acil durum planlarını değerlendirmeye aldığı bildirildi.

Ne olmuştu?

Hamas-İsrail savaşının kızışmasından sonra İran destekli güçler, bölgedeki ABD üslerini hedef almaya başlamıştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de bu tür saldırılarda artışın olduğuna dikkat çekerek, “Önümüzdeki günlerde bu saldırıların önemli ölçüde tırmanması olasılığından derin endişe duyuyoruz” demişti.

ABD Başkanı Joe Biden, dünkü basın toplantısında “Kusura bakmayın acil durum odasına gitmem gerekiyor” diyerek konuşmasını yarıda kesmişti.