Arap kılığında hastane bastı

Arap kılığında hastane bastı
Güncelleme:

İsrail gizli servisi ajanları, Arap kılığına girerek hastane bastı. Hastanede bir kişiyi öldürüldü.

İsrail gizli servisi ajanları, Filistinli kılığına girerek Batı Şeria’da bir hastaneyi basarak Filistinli bir şüpheliyi kaçırdı. Doğum için bir kadını hastaneye getirmiş gibi yapan ajanlar, Yahudi bir yerleşimciyi bıçakladığı iddia edilen 20 yaşındaki Azzam Şalaldeh’i kaçırırken, onlara engel olmaya çalışan 27 yaşındaki kuzenini vurarak öldürdüler.

Güvenlik kameralarına yakalanan görüntülerde kefiyeli ve sakallı kişiler, El Halil kentindeki El Ahli Hastanesi'ne girerken görülüyor. Cerrahi bölümünü basan ajanlar, şüpheliyi tekerlekli sandalye ile götürülerken görüntülere yansıyor.

Hastane müdürü Cihad Şavar, “Sağlık ekibini oradan uzaklaştırdılar, cerrahi bölümünü kontrol altına aldılar, Şalaldeh’in odasına gittiler, kimsenin girmesine izin vermediler. Sonra gittiler. Yaralı kanlar içindeydi; müdahaleye rağmen kurtarılamadı” dedi.

İsrail iç istihbarat örgütü Şin Bet operasyonu doğruladı.

İsrail ve işgal altındaki bölgeler ekim ayı başından beri giderek tırmanan bir şiddetle karşı karşıya. Bıçak, silah ve araç çarparak düzenlenen saldırılar ve çatışmalarda; 78 Filistinli hayatını kaybetti, biri Arap olmak üzere 10 İsrailli öldü.