Alman Bakan'dan Türkiye açıklaması

Alman Bakan'dan Türkiye açıklaması
Güncelleme:

Almanya Savunma Bakanı, Türkiye ile yapılan anlaşma hakkında konuştu.

Welt am Sonntag gazetesine konuşan Bakan Von der Leyen “Türkiye'de bizde derinden endişe yaratan gelişmeler var, basın özgürlüğüne kısıtlamalar ya da insan ve azınlık haklarına riayet edilmemesi veyahut parlamenterlere yaklaşım gibi” dedi. Savunma Bakanı Von der Leyen “Bir ortaklık, karşılıklı yöneltilen eleştirilere, görüş farklılıklarına dayanıklı olmak zorundadır” diye konuştu.
Ursula von der Leyen Türkiye'nin 3 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı kabul etmesini de överek “Ülke bu açıdan gönülden takdirimizi kazanmıştır” diye konuştu. Hristiyan Demokrat Birlik partili siyasetçi Avrupa'nın sığınmacı krizinde hata yaptığını kaydetti. Von der Leyen “Mülteci krizinin bizi bu kadar zamansız yakalaması ve sarsması, Avrupalılar olarak bizim kendi sorumluluğumuz” diye konuştu. Bakan Von der Leyen Avrupalıların Schengen Bölgesi'nin avantajlarından yararlandığını ancak “dış sınırların güvenliğinin nasıl sağlanacağı”, “yasadışı sığınmacılara nasıl yaklaşılacağı” gibi konunun “nahoş taraflarının” konuşulmadığını belirtti.

Rückführung der Flüchtlinge in die Türkei Sığınmacıları Midilli adasından Türkiye'ye taşıyan bir tekne Almanya Savunma Bakanı Ursula von der LeyenRusya'ya yönelik ekonomik yaptırımların uzatılmasından yana olduğunu ifade etti. Von der Leyen yaptırımlarının kaldırılmasının Minsk Anlaşması'nın yükümlülüklerinin hayata geçmesine bağlı olması gerektiğini vurgulayarak, üzerinde uzlaşılmış bazı adımların atılmadığına dikkat çekti. Bakan Von der Leyen bu konuda tüm sorumluluğun Kremlin'de olmadığını Ukrayna'nın da üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Ursula von der Leyen “Eğer Minsk süreci başarıya ulaşırsa, yaptırımlar da kaldırılır” diye konuştu.