Almanlar İsrail'e sahip çıktı

Almanlar İsrail'e sahip çıktı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'i ''terör devleti'' olarak suçlamasına Almanya'dan tepki geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Sivas İl Kongresi'nde, ABD ve İsrail ile ilgili sert açıklamalar yapmıştı.

Erdoğan, Kudüs kararını tanımadıklarını belirterek, "Trump’ın açıklaması, zaten bizim için bir yok hükmündedir. Biz, beklerdik ki, büyük ülkelerin liderleri çatışmayı, barışmayı, barıştırmayı sağlasın. İsrail, bir terörist devlettir" demişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalar yapmış, Beştepe'den misliyle karşılığını almıştı.

Kudüs tartışmasına Almanya da katıldı. Almanya Başbakanı Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, İsrail’in ‘terör devleti’ olarak nitelendirilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Seibert, basın toplantısında bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'i terör devleti olarak nitelemesine Alman hükümetinin nasıl baktığı sorusuna şu yanıtı verdi: “Ben tek tek açıklamalar hakkında yorum yapmak istemem. Temel olarak biz İsrail'e bu tür tanımlar yakıştırılmasını tümüyle yanlış, kabul edilemez ve hatalı görüyoruz. Almanya'da en küçük bir Yahudi karşıtı tutuma karşı tavır koyma konusunda özel bir sorumluluğumuz var. Bu, tüm siyasi partiler, hükümet üyeleri arasında varılmış bir uzlaşmadır.”

Hürriyet