Cemevine çirkin saldırı

Cemevine çirkin saldırı
Güncelleme:

Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu'na bağlı Zwolle Alevi Kültür Merkezi'nin yapımına devam edilen cemevine 'haç işaretleri' çizilerek saldırıda bulunuldu.

Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu’na bağlı Zwolle Alevi Kültür Merkezi’nin yapımına devam edilen cemevine ‘haç işaretleri’ çizilerek saldırıda bulunuldu.

HAKDER Yönetim Kurulu tarafından saldırıya yönelik yapılan açıklamada “Bu gaflet ve insanlığın zavallı acizliği kimden gelirse gelsin tüm bileşenlerimiz ve toplumumuz adına derinden lanetliyor ve kınıyoruz,” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu’na bağlı Zwolle Alevi Kültür Merkezi’ne sabaha karşı sprey boyalarla haç işaretleri çizilerek saldırıda bulunulmuştur.

Bulunduğumuz her alanda barışı, demokrasiyi ve eşitliği, farklı inanç ve kimliklere saygıyı savunan bir toplum olarak çağrımızdır;

Alevi toplumu olarak,ifade özgürlüğümüze, yaşama biçimimize, inancımıza, kültürümüze, kimliğimize yapılan ırkçı, mezhepçi saldırıları nefret, kin ve sevgisizlik etrafında toplanmış bir zihniyeti asla kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.

Yönetim Kurulu olarak, saldırının tasarlanarak düzenlenen planlı bir saldırı olduğunu düşünüyor ve bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı toplumların bir arada yaşama iradesine saldırıdır.

Bu çerçevede birlikte yaşama kültürünü hedef alan bu saldırılar ve tehditler karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de boyun eğmeyeceğimizi ve susmayacağımızı kamuoyuna yeniden duyurmak istiyoruz.”