Avrupa'yı korku sardı ! Musul kurtarılırsa...

Avrupa'yı korku sardı ! Musul kurtarılırsa...
Güncelleme:

Avrupa Birliği, Musul'un DEAŞ'tan temizlenmesi durumunda teröristlerin Avrupa'ya geri dönmesinden korkuyor.

Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Komiseri Julian King, Musul operasyonunun başarıya ulaşmasının Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye sokabileceğini söyledi.

AB ENDİŞELİ: IŞİD AVRUPA'YA DÖNER

Alman Die Welt gazetesine konuşan King, "Kuzey Irak'ta IŞİD'in kalesi Musul'un geri alınması, şiddet yanlısı IŞİD savaşçılarınınAvrupa'ya geri dönmelerine neden olabilir. Bu durum, hazırlıklı olmamızı gerektiren çok önemli bir tehdittir" diye konuştu.

AVRUPA'DAN GİDEN 2 BİN 500 TERÖRİST VAR

Musul'un düşmesi durumunda DAEŞ (IŞİD) militanlarının toplu şekilde Avrupa'ya gelmelerinin söz konusu olmayacağını da kaydeden King, "Çatışmaların yaşandığı bölgelerde Avrupa'dan giden yaklaşık 2 bin 500 militan bulunuyor. Geçmiş tecrübelere bakıldığında, Afganistan örneğinde olduğu gibi, militanların bir kısmı savaşta hayatını kaybettiği ya da başka savaş bölgelerine yöneldiği için, sonuçta bir kısım militan geri dönüyor. Ancak, küçük bir grup da büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu duruma hazırlıklı olmalıyız. Uygun önlemlerle teröristlerin seçeneğini azaltmalıyız" ifadelerini kullandı.

"GÜVENLİK STANDARDI YÜKSELTİLMELİ"

King, Avrupa'ya gelişlerde gösterilen seyahat belgelerinin sahte olma ihtimaline karşı hazırlıklı olunması ve güvenlik standardının yükseltilmesi gerektiğini de söyledi.