Biden'dan Wagner liderinin ölümüyle ilgili ilk açıklama

Biden'dan Wagner liderinin ölümüyle ilgili ilk açıklama
Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden, Wagner lideri Prigojin'in uçak kazasında hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada, ''Prigojin'e ne olduğunu bilmiyorum ama bu tür olayların arkasında Putin'in olmadığı durumlar pek yoktur'' dedi.

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in uçak kazası sonucu ölmesinin dünyada yankıları sürüyor. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden, Prigojin'in öldüğü uçak kazasına ilişkin açıklama yaparak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i suçladı.

DÜŞEN UÇAKTA PRİGOJİN DE VARDI
Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında, Wagner lideri Prigojin'in de içinde olduğu özel uçak düştü. Uçaktaki 3'ü mürettebat olmak üzere 10 kişinin tamamı yaşamını yitirdi. Rusya Sivil Havacılık Dairesi de Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu.

"BU TÜR OLAYLARIN ARKASINDA PUTİN VARDIR"
Biden yaptığı açıklamada, "Prigojin'e ne olduğunu bilmiyorum ama bu tür olayların arkasında Putin'in olmadığı durumlar pek yoktur." ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın Tver bölgesinde düşen özel uçak kazasıyla ilgili bilgilendirildiğini duyurdu. Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Başkan, Rusya'daki uçak kazasıyla ilgili bilgilendirildi." ifadesine yer verildi.

"EĞER TEYİT EDİLİRSE KİMSE ŞAŞIRMAMALI"
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson ise sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, özel uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğu yönündeki haberleri gördüklerini belirterek, "Eğer teyit edilirse kimse şaşırmamalı." ifadesini kullandı.

 

Etiketler abd Joe Biden Rusya