Bu bir rekor! 38 milyar TL'lik büyük ikramiye sahibini buldu

Bu bir rekor! 38 milyar TL'lik büyük ikramiye sahibini buldu
Güncelleme:

ABD'de Poweball çekilişin, 2.04 milyar dolarlık büyük ikramiye sahibini buldu.

39 haftadır devreden ABD'nin ünlü lotosu Powerball'da büyük ikramiyeyi kazanan numara belli oldu. Dev ikramiyeyi kazanan şanslı numara, "10, 33, 41, 47, 56 ve kırmızı Powerball 10" oldu.

ABD'de 3 Ağustos'tan bu yana kazanan çıkmayınca 2,04 milyar dolarlık rekor seviyeye yükselen "Powerball"da ikramiye bir kişiye isabet etti.

Rekor ikramiyeyi California'dan ismi açıklanmayan talihlinin kazandığı bildirildi.

Normalde Pazartesi günü yapılması planlanan çekilişin, satılan bazı biletlerin sisteme girilmesi sürecinde yaşanan sorunlar nedeniyle 10 saat gecikmeli olarak, salı gününe ertelendiği bildirildi.

Büyük ikramiyeyi kazanan biletin, Los Angeles'ın kuzeydoğusundaki Altadena'da satıldığı açıklandı.

Talihli, büyük ikramiyeyi peşinen talep etmesi durumunda, her türlü vergi ve kesintilerden sonra hesabına 997,6 milyon dolar yatırılacak.

Aynı çekilişte, Florida'dan bir talihlinin ise beş sayıyı eşleştirdiği ve rakamı katlayan opsiyonu seçtiği için 2 milyon dolar kazandığı belirtildi.

Ayrıca, 16 eyalette 22 kişi son çekilişte 1'er milyon doların sahibi oldu.

Powerball, yıl içinde 1 milyar doları aşan ikinci ikramiyeyi talihlisine kazandırırken, ABD tarihinde ilk defa bir çekilişte ikramiye miktarı 2,04 milyar dolara ulaştı.

Bu meblağ, önceki rekor ikramiyeden 400 milyon dolardan daha büyük ve pek çok başka şans oyununda olduğu gibi birisi ödülü kazanana kadar büyümeye devam ediyor.

ABD'deki en popüler piyangolardan Powerball, 1992'den bu yana 45 eyalette, Columbia Bölgesi (D.C.), Porto Riko ve Virgin Adaları'nda oynanıyor.

Bir önceki rekor ikramiye olan 1,59 milyar dolar, 3 talihli arasında bölüştürülmüştü.

Powerball’da en son 3 Ağustos’ta 200 milyon dolarlık büyük ikramiye Pennsylvania'ya çıkmıştı.

Tahlililer, tek seferde veya 29 yılda taksitli şekilde ödüllerini alabiliyorken, büyük ikramiye federal ve yerel vergilere tabii tutuluyor.

Etiketler abd süper loto