CIA Başkanı Türkiye'ye geliyor

CIA Başkanı Türkiye'ye geliyor
Güncelleme:

ABD'nin istihbarat servisi CIA'in bir numarası Pompeo, ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın dün gece yaptığı görüşme sonrası ABD'den Ankara'ya ilk üst düzey görüşme gerçekleşecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kısa süre önce CIA başkanlığına atadığı eski Kansas senatörü Mike Pompeo yarın Ankara'ya gelecek.

CIA Başkanı Mike Pompeo'nun ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye yapacak. Ziyaret kapsamında Türk yetkililerle PYD ve FETÖ başta olmak üzere gündem maddelerinin istişare edileceği belirtildi.

İKİ LİDER TERÖRLE MÜCADELE VE SURİYE'Yİ KONUŞMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesinde, terörden arındırılmış güvenli bölge, mülteci krizi ve terörle mücadele başlıkları gündeme gelmişti.

CIA Başkanı Türkiye'ye geliyor - Resim : 1

Mike Pompeo, Senato oylamasında Senatörlerin başkanlık seçimlerine Rusya'nın "siber saldırı yoluyla müdahale ettiği" iddiasını desteklemiş ve "Rusya'nın demokrasimize zarar vermek istediğinden şüphem yok." ifadesini kullanmıştı.
Obama yönetiminin İran ile imzaladığı Nükleer Anlaşmaya karşı olduğunu açıklayan Pompeo, daha önce yaptığı açıklamada göreve geldikten sonra anlaşmanın iptal edileceği mesajını vermişti.