Cumhurbaşkanlarına böyle seslendi

Cumhurbaşkanlarına böyle seslendi
Güncelleme:

Şubat Ayında Yemen'de polis kıyafetli kişiler tarafından kaçırılan rehine Isabelle Prime yetkililerden yardım istedi.

Şubat'ta Yemen'de kaçırılan Fransız rehine Isabelle Prime'ın, Fransız ve Yemenli yetkililerden yardım istediği bir video ortaya çıktı.

Şubat’ta yanındaki Yemenli tercümanla birlikte kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan Dünya Bankası danışmanı Fransız Isabelle Prime’ın yetkililerden yardım istediği bir video yayınlandı. Prime ve tercüman, başkent Sana’da polis üniformalı kişiler tarafından kaçırılmış, kısa süre sonra tercüman serbest bırakılmıştı.

Daily Star’ın haberine göre, videoda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi’ye seslenen Prime, “Lütfen beni hızlı bir şekilde Fransa’ya götürün, çünkü gerçekten yoruldum” ifadesini kullanıyor. Videoda Prime’ın bitkin olduğu görülüyor.

 AP’ye konuşan Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Romain Nadal, incelemeler sonucu videonun gerçek olduğu sonucuna vardıklarını belirtti ve görüntülerin Nisan’da kaydedildiğini söyledi. Nadal, Fransa hükümetinin Prime’ın serbest bırakılması için harekete geçtiğini açıkladı.