DAEŞ göçe zorluyor

DAEŞ göçe zorluyor
Güncelleme:

Irak'ın Göçmen Bakanı Muhammed, DAEŞ'in aldığı bölgelerden bin 500 ailenin göç ettiğini söyledi.

Irak Göç ve Göçmen Bakanı Muhammed: "Ramadi'nin kuzeyinde DAEŞ'in aldığı bölgelerden cuma gününden beri bin 500 aile göç etti" açıklamasında bulundu.

Irak Göç ve Göçmen Bakanı Casim Muhammed, Enbar'ın merkezi Ramadi'de terör örgütü DAEŞ varlığı nedeniyle cuma gününden bu yana bin 500 ailenin göç ettiğini belirtti.

Muhammed,DAEŞ'in cuma günü Ramadi'nin kuzeyindeki Elbu Ferrac ve Elbu Iyse bölgelerini ele geçirmesinin ardından Ulusal Operasyon Merkezi'nin yaklaşık bin 500 ailenin başka bölgelere sığındığını tespit ettiğini söyledi.

Çoğu ailenin askeri bölgelerde boş arazilere yerleştiğini ifade eden Muhammed, bu ailelerin belirli bir yerde olmamaları ve Bakanlığa bağlı yardım ekibinin harekette karşılaştığı sorunlar nedeniyle insani yardım ulaştırmakta zorluk yaşadıklarını kaydetti.

Irak ordusu geçen hafta Suudi Arabistan ve Ürdün sınırındaki Enbar'dan DAEŞ militanlarını çıkarmak için operasyon başlatmış ancak DAEŞ'in cuma günü Ramadi'nin kuzeyindeki Elbu Ferrac ve Elbu Iyse bölgelerini kontrol altına aldığı açıklanmıştı.